Újabb üzleteiben ment élelmiszert az Aldi

Újabb üzleteiben ment élelmiszert az Aldi

A kereskedelmi áruházlánc tovább bővíti partnerségét az Élelmiszerbankkal, így hamarosan 72 áruház vesz részt a programban.

A globális statisztikák szerint évente 1,3 milliárd tonna élelmiszer megy kárba, miközben 1,3 milliárd ember éhezik. Ez azért is kiemelkedő szám, mert az Európában és az USA-ban kidobott élelmiszer egynegyedéből a világ összes éhezője jól lakna – írja közleményében az Aldi. Hozzáteszik, ezen változtatni kívánnak az Élelmiszerbankkal együttműködve, amely szervezet tavaly Magyarországon több mint 300 ezer embernek juttatott el 9300 tonna élelmiszeradományt 5,2 milliárd forintot meghaladó értékben.

Az Aldi 2016 óta működik együtt az Élelmiszerbankkal, és egyre több üzletéből jutnak el nap mint nap az emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek a szervezet és partneri segítségével a rászorulóknak. Ilyen termékek

Hírdetés

Az átadandó élelmiszerekről tudni kell, hogy azokat gondosan csomagolva tárolják, ügyelve arra, hogy ne keveredhessenek a selejttel, illetve az egyéb, értékesítésből kivont áruval.

Az Aldinál jelenleg országszerte 52 üzletben folyik az élelmiszermentés, és továbbiak bevonása is folyamatban van: hamarosan újabb 20 áruház csatlakozik a programhoz. Az elszállított mennyiség üzletenként változik, de havonta mintegy 50-55 ezer kilogramm élelmiszert mentenek meg az együttműködésnek köszönhetően az Aldi üzletekből. Az áruházlánc törekszik arra, hogy egyre több magyarországi üzletével vegyen részt a programban, minél több rászorulót segítve ezzel.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »