Újabb ügynökség mutatta ki a Gubík László vezette Magyar Szövetség süllyedését

Újabb ügynökség mutatta ki a Gubík László vezette Magyar Szövetség süllyedését

Nem jutna be a parlamentbe a Magyar Szövetség, ha most tartanák a parlamenti választásokat, derül ki a TA3 megbízásából a SANEP által készült októberi felmérésből.

Amióta Gubík László átvette a magyar párt vezetését, a SANEP szerint 0,2 százalékot csökkent a Magyar Szövetség támogatottsága. Íme, az aktuális értékek:

A parlamenti pártok tekintetében továbbra is a Smer vezet a PS és a Hlas előtt. Átlépné az 5 százalékos parlamenti küszöböt a KDH, az SaS és a Republika is.

A Magyar Szövetség szeptemberben még 4,1 százalékon szerepelt a SANEP-nál. Egy hónappal később már csak 3,9 százalékot mértek a pártnak.

Hírdetés

Ez már a sokadik ügynökség, mely egyértelmű gyengülését mutatja a Magyar Szövetségnek. Az AKO egyenesen kiábrándító számokat közölt a Gubík-Őry tandem vezette pártnak.

AKO-felmérés: A Gubík–Őry-tandem első hónapjának mérlege -0,3, illetve -3,7 százalék

Az új pártelnök és propagandája ráadásul folyamatosan élteti a konfliktust a legnépszerűbb felvidéki magyar politikussal, Gyimesi Györggyel szemben. A magyar kormány által évi 1,5 millió euróval támogatott pártsajtó, a Ma7 pedig egyenesen a Körkép.sk felszámolására szólította fel Gubík Lászlót.

A hőn áhított megbékélés és közösségen belüli jó viszony tehát a gyakorlat szintjén ellentétes képet mutat. Ennek lecsapódása érhető tetten az AKO és a SANEP felméréseiben is.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »