Újabb turistát találtak holtan egy görög szigeten

Holtan találtak egy újabb turistát Görögországban, a Korfu melletti Mathráki szigetén – közölte a görög rendőrség hétfőn.

Az 55 éves amerikai férfi egy hét alatt már a harmadik turista, aki a szokatlanul nagy hőség következtében vesztette életét Görögországban. Holttestét egy strand közelében találták meg a Korfutól északnyugatra fekvő szigeten.

Közös mintát láthatunk ezekben a halálesetekben: valamennyi áldozat kirándulni indult a nagy hőségben – mondta el Petrosz Vaszilakisz rendőrségi szóvivő.

Michael Mosley neves brit médiaszemélyiséget június 9-én találták holtan Szümi szigetén. Ő szintén túrázni indult a rekkenő hőségben a sziget belső hegyvidéki területeire, ahonnan azonban nem tért vissza.

Hírdetés

Számosz szigetén múlt szombaton halt meg egy holland turista, június 5-én pedig két kirándulót találtak holtan Krétán.

Rendőrök, tűzoltók és önkéntesek jelenleg is kutatnak két eltűnt francia turista után. A 73 és 64 éves nőnek Szíkinosz szigetén veszett nyoma, Amorgósz szigetén pedig egy 59 éves amerikait keresnek.

Az idegenforgalmi szezon kezdetén, június elején máris 40 Celsius-fok fölötti hőmérsékleteket mértek szerte Görögországban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »