Újabb turistamágnes országba mehetnek már a magyarok – bejelentés

Újabb turistamágnes országba mehetnek már a magyarok – bejelentés

Szijjártó Péter jelentette be a Facebookon, hogy mely két állammal állapodtak meg a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról.

Kölcsönösen elismerik egymás védettségi igazolványait a kétoldalú megállapodásban érintett felek, ráadásul függetlenül arról, hogy kit, milyen vakcinával oltottak be, így tehát lehetővé válik a szabad utazás a védetteknek –

Az egyik ország Szlovénia, ott már mától életbe lép a megállapodás, így a magyarok újabb tengerpartra juthatnak el, vagy akár a Bledi-tóhoz, mondta Szijjártó Péter.

Hírdetés

A másik ország Bahrein, ahol hétfőfől él a megállapodás. A külügyminiszter kiemelte, Bahrein az első országok egyike volt, amely elkezdte a Sinopharm-vakcinát használni, és sok segítséget, dokumentációt kaptak a magyar hatóságok az itthoni engedélyezéshez. Azt mondta, ha ez nem történt volna meg, akkor kevesebb magyart lehetett volna beoltani.

Szijjártó Péter közölte, a hétvégén is több tárgyalást fognak folytatni, bízik benne, hogy a jövő hét elején újabb megállapodásokat jelenthet be.

Csütörtökön, elsőként, a Szerbiával és Montenegróval kötött kétoldalú megállapodásokat jelentette be a tárcavezető.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »