Újabb tüneteket jegyeztek fel a fertőzötteknél

A koronavírus-járvány által fertőzött személyeknél újabb tüneteket lehet felfedezni, több betegnél neurológiai rendellenességek is felbukkantak, az elhunytak pedig sokszor rohamokban, vagy sztrókban haltak meg Amerikában.

A New York Times egy floridai 74 éves férfi esetéről számolt be, akit köhögés és láz miatt szállítottak kórházba.

Hírdetés

A röntgen alapján kizárták a tüdőgyulladást, ezért a férfit hazaengedték. Másnap azonban a férfit magas lázzal újra kórházba szállították,az állapota romlott. A férfi nehezen kapott levegőt, illetve nem tudta elmagyarázni panaszait, a nevét sem tudta kiejteni, a lábait és a kezeit pedig össze-vissza rángatta. Az idős férfi egyébként Parkinson-kórban is szenvedett, így azt hitték, hogy a tüneteket ez okozza, azonban később a szervezetében megállapították a vírust.

Hasonló eset történt egy ötvenéves detroiti nőnél is, nála egy olyan betegséget diagnosztizáltak, amely ritka szövődménye az influenzának és más vírusos fertőzésnek.

Az esetek nemcsak Amerikában jelentek meg, de Olaszországban és Európa számos országaiban is találkozni hasonló tünetű betegséggel, ami egyre valószínűbb, hogy a koronavírus egyik tünete. A szakértők ezért arra figyelmeztetik az orvosokat, hogy különösképpen figyeljenek az ilyen esetekre, de legfőképpen saját maguk biztonságára, mert ezáltal ők is könnyen megfertőződhetnek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »