Újabb tömeggyilkoló hadműveletre buzdít az izraeli hadügyminiszter

Újabb tömeggyilkoló hadműveletre buzdít az izraeli hadügyminiszter

Ávigdor Lieberman izraeli hadügyminiszter a Gázai övezet határáról szólította föl a Netanjáhu-kormányt: itt az ideje annak, hogy az izraeli hadsereg ismét rendet vágjon a Hamász soraiban. Magyarán: a több ezer palesztin gyermek, nő és civil férfi halálával is végződő 2014-es Szilárd sziklafok-hadművelet elrettentő ereje már elmúlt, s ezért most még ennél is „keményebb csapást kell mérni a Hamászra”. Budapest egykori díszvendégének a zsidó kormányt újabb tömeggyilkolászásra fölszólító szavait a Jediot Áháronot és a Válláh!Hádásot izraeli lapok honlapja közli.

Ávigdor Lieberman izraeli hadügyminiszter ma a kora délelőtti órákban meglátogatta az izraeli hadseregnek a Gázai övezet határán elhelyezkedő „Gáza hadosztályát”, s állítólag végigjárta az izraeli hadsereg ottani állásait, s a világ legnépesebb gyűjtőtáborának szárazföldi határvonalát. A vizit végén, de még a terepen, a véresszájú politikusként ismert Liebreman – Budapest egykori „díszvendége” – újságírók előtt a közismerten kemény orosz kiejtésével a többi között kijelentette: „Mindenki arra a felismerésre jutott, hogy ez a helyzet így nem folytatódhat tovább. Mi minden egyéb (megoldási – H. J.) lehetőséget kimerítettünk, s itt az idő, hogy a kabinet határozatokat hozzon”, mondta, majd hozzátette: „A lehető legkeményebb csapást kell mérnünk a Hamászra!”

„Az egyetlen dolog, amely visszatéríthet bennünket a március 29. előtti állapotokhoz, az nem a politikai megoldási kísérlet, hanem a Hamászra mérendő kemény csapás. Én erre a következtetésre jutottam”, jelentette ki Lieberman a sajtótájékoztatón szavait élénk bólogatással helyeslő Áviv Kohávi (Stern) tábornok, a vezérkari főnök helyettesének és Jehudá Fucks vezérezredes, a Gáza hadosztály főparancsnokának társaságában. „A kemény csapás szükségét csak eltökélte bennem a ma délelőtti, itteni találkozásom a katonákkal és a parancsnokaikkal. Ha valaki vissza akarja állítani a korábbi állapotot (a március 29-én kezdődött határ menti tömegtüntetések előtti „békés” állapotot – H. J.), annak egyetlen útja van: a Hamászra a legkeményebb csapást kell mérni!”, ismételte meg Lieberman a terve kivitelezésével valószínűleg ezúttal is több ezer gyermek, nő és civil férfi halálát, súlyos sebesülését előidéző „rendcsinálás” szükségességét.

Hírdetés

Igen, Lieberman a Gázai övezetben véghezvitt korábbi gyilkolászásra, így például a 2014 nyarán kivitelezett, s 50 napid tartó, a magyar nyelvű újságírásban helytelenül „Erős sziklának” fordított (mert héberül a „cúk – צוק” sziklafokot, míg a „szelá’- סלע sziklát jelent – H. J.) „Szilárd sziklafok – Cúk Éjtán” fedőnevű hadműveletnek a palesztin oldalon több ezer polgári halálos áldozata, s mintegy 12 ezer sebesültje volt, s az otthonukat lerombolva pedig tízezreket tettek ideiglenesen hajléktalanná „Isten ajándékai”. „A Szilárd sziklafok után közel négy esztendeig csendet értünk el. Megítélésem szerint, ha most mérünk kemény csapást a Hamászra, az legalább öt esztendeig csendet biztosít a számunkra”, jelentette ki Ávigdor Lieberman izraeli hadügyminiszter.

A Gázai övezet és Izrael határán március 29. óta, főleg pénteki napokon valóban tömegtüntetésekre, az ott fölsorakozó izraeli fegyveresek megdobálására kerül sor, miközben a száraz időszakot kihasználva a palesztinok gyújtóanyaggal felszerelt sárkányokat eregetnek az 1948-ban főleg tőlük elrabolt izraeli földekre, erdős, ligetes területekre. Az izraeli propagandagépezet – a hászbárá – mindezt természetesen a gonosz, a békeszóra nem hajló palesztinok a békeszerető zsidók elleni terrorjaként állítja be a nagyvilágban. (S aki ezt másképpen látja, az „modern kori antiszemita” – H. J.)

A Gázai övezet mindössze 360 négyzetkilométer területén, a világ legnagyobb és legzsúfoltabb gyűjtőtáborában 1,7 millió palesztin él, 2007 óta Izrael szárazföldi, tengeri és légi blokádja alatt. A lakosság tekintélyes része – pontosabban a szüleik, nagyszüleik – nem itt született, hanem 1948-49-ben előbb különféle fegyveres zsidó terrorcsoportok (Écel, Lehi, Pálmáh stb.), majd az államalapítás után az izraeli hadsereg űzte el őket, például Beér-Sevá’, Ásdod, Áskelon, Jáffá városokból és a lerombolt palesztin falvakból. A Gázai övezetben azokban az években jöttek létre a menekülttáborok, mint például az El-Mu’ázi, a Nuszejrát, a Dzsebálijjá, az Es-Sáti vagy az El-Burejdzs menekülttábor. A Gázai övezet lakosságának többsége munkalehetőség híján nyomorog, télen fagyoskodik, miközben az éjjel-nappal holokausztozó nagyvilág asszisztálása mellett a zsidók azt csinálnak velük, amit csak akarnak. Nos, ez az állapot „szülte” a Hamászt, a teljes kilátástalanság taszítja a palesztinok tömegeit péntekenként tüntetni, követ dobálni a Gázai övezet és Izrael határára.
Persze, tudjuk: mindaz, amit mi itt leírtunk, csupán a „modern kori antiszemitizmus” megnyilvánulása.

Hering J. – Kuruc.info

Korábban írtuk: Egy Hamász-vezető zsidó lapnak jelentette be, hogy nem akar több háborút Izraellel


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »