Újabb tömeges nemi erőszak – „idegenek” erőszakoltak kiskorúakat

Újabb tömeges nemi erőszak – „idegenek” erőszakoltak kiskorúakat

Fényes nappal három 14 éves lányt erőszakolt meg egy hat fős, „idegenekből” – vagyis vélhetően bevándorlókból vagy bevándorló hátterű személyekből álló – csoport a múlt héten a németországi Rostockban – számolt be rendőrségi közlésekre hivatkozva több hírforrás, köztük a bild.de is.

A tömeges nemi erőszakra Rostock-Wallangen-ben került sor a múlt hét csütörtökön, a késő délutáni órákban, tehát még fényes nappal, ami jól jelzi az elkövetők hozzáállását ahhoz, hogy mennyire érdekelte őket, hogy valaki esetleg rajtakapja őket.

Hírdetés

Talán jelzésértékű lehet a helyi viszonyokra az is, hogy az erőszak megtörténte után, a helyszínről elmenekült lányok közül, csak egy tett bejelentést a rendőrségen a történtekről, ő is másnap. Az áldozat tanúvallomása szerint az elkövetők 19 és 25 év közötti férfiak, a jegyzőkönyv szerint „idegenek” voltak.

Nem kell különösebb szakértelem a megfogalmazás értelmezéséhez. Az „idegen” jelző nagy valószínűséggel a legtöbb volt amit még a rendőrségi jegyzőkönyv papírja eltűrt, holott feltételezhető, hogy az elkövetőket ennél pontosabban is jelzőzni lehetett volna. Ugyancsak nem igényel sokéves bűnügyi-pszichológiai tapasztalatot az sem, hogy feltételezzük, hogy az áldozat erre a megállapításra, nem, vagy nem csak kizárólag annak alapján jutott, hogy a szörnyű tett idején az elkövetők egymás közt folytatott esetleges beszélgetését figyelte, hanem első ránézésre beazonosította, hogy nem őshonos németekről van szó.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »