Újabb területet nyitnak meg a gyalogosoknak Budapesten

Újabb területet nyitnak meg a gyalogosoknak Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármester szerint el kell indítani a nyitást Budapesten, megfelelő óvatossággal, lépcsőzetesen.

A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket – jelentette be a főpolgármester online sajtótájékoztatóján.

Budapest újranyitása érdekében, a kiindulópontként meghozandó intézkedések célja, hogy a zsúfoltságot a lehető legkisebbre csökkentsék, és ennek megfelelően már ezen a hétvégén elkezdik megvalósítani a Budapest Restart program egyik fontos elemét, azaz átadják a hétvégére a gyalogosoknak a rakpartot – mondta a főpolgármester megjegyezve, hogy a Margitsziget és az Óbudai-sziget is az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz. Hangsúlyozta: el kell indítani a nyitást Budapesten, megfelelő óvatossággal, lépcsőzetesen.

Kérdésre válaszolva közölte,

Hírdetés

napirenden van a játszóterek és sportpályák megnyitása is, folyik az egyeztetés a kerületi polgármesterekkel.

A főpolgármester csütörtökön előzőleg a Facebook-oldalán reagált a kormányinfón elhangzottakra, és akkor is jelezte, Budapesten el kell kezdeni a nyitást. Karácsony Gergely bejegyzésében azt kérdezi, hogy amikor erről „Budapest Restart”, javaslatok a főváros felelős újranyitás” címmel ír programot, „annak melyik szavát nem értik?”

„A kormány vagy töketlen, vagy politikai alapon bünteti a budapestieket. Nem is tudom hirtelen, melyik a rosszabb” – fogalmazott a főpolgármester.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány lehetségesnek látja a koronavírus-járvány miatt bevezetett budapesti korlátozások enyhítését is. Azt mondta, a kormány azt kérte a főpolgármestertől és a kerületi polgármesterektől, hogy csütörtök délután 3 óráig nyilvánítsanak véleményét arról, milyen döntést hozzon a kormány. Ezután a kormány virológusokkal egyeztet, majd az operatív törzs dönt arról, milyen új szabályok lépjenek életbe a fővárosban – ismertette. Hozzátette: sok fővárosi polgármester egyértelműen véleményt nyilvánított; Karácsony Gergely főpolgármester levelét megkapták és „túllépve annak sajátos stílusán”, azt látják, hogy a főpolgármesternek nincs határozott álláspontja. A döntés felelősségét a kormány vállalja – jelentette ki Gulyás Gergely.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »