Újabb terrortámadás Londonban: Megrendítő beszámolók a szemtanúktól (Képek, Videó)

Legalább hatan meghaltak és 48-an megsérültek Londonban, ahol 3 támadó egy kisteherautóval a tömegbe hajtott a London Bridge-en, majd késekkel és lőfegyverekkel támadt a járókelőkre.

 

Szombat éjjel egy fehér furgon a London hídon felhajtott a járdára és több gyalogos elgázolt. Ezután – a szemtanúk elmondása szerint – a gépkocsiból három vagy négy fegyveres szállt ki, és késsel támadt a Borough Market környékén haladó gyalogosokra.

 

A jelentések szerint a rendőrség mindhárom támadót lelőtte. Korábba szárnyra kelt az a hír is, hogy öngyilkos merénylőkről van szó, mert a szemtanúk fém-flakonokból álló mellényt viseltek, ám utóbb ez a hír tévesnek bizonyult – a mellényeket a terroristák házilag készítették, hogy megvédje őket a késszúrásoktól.

 

Dawn over London Bridge –  the forensics team at work pic.twitter.com/r5YMrGOovC

— Ben Preston (@RTBenPreston) 2017. június 4.

 

 

„Megpróbáltunk elmenekülni az autó elől. Amikor megállt, három ember száll ki belőle. Először azt hittük, segíteni akarnak. De a három ember szó szerint rúgni, ütlegelni kezdte a földön heverő sérülteket, és késeket rántottak elő.”

 

idézte az egyik szemtanút a BBC brit közmédia. Egy másik szemtanú így írta le az eseményeket:

 

„Egy valószínűleg a húszas éveiben járó nő belépett a bárba, erősen vérzett a nyakából és szájából. Én és a barátaim úgy véltük, hogy megvágták a torkát. Az emberek odarohantak hozzá, hogy segítsenek. A kocsmát ezután bezárták. Láttuk, ahogy a rendőrség a közeli utakon elhalad”

 

 

Megtámadtak egy szórakozóhelyet

 

Hírdetés

A támadás elérte a brit főváros egyik legkedveltebb szórakozóhelyét is. A tanúk elmondása szerint, mikor a három fegyveres berontott az éjszakai bárba, az emberek kétségbeesetten próbáltak védekezni asztalokkal és székekkel, hogy elkerüljél az 1 láb (cca. 30 centiméter) hosszú késekkel mért csapásokat.

 

A rendőrök behatolnak egy bárba a terrortámadás után. Hatalmas a pánik.

 

 

Maga a támadás a brit hatóságok szerint 8 percig tartott, késő este 22:08-tól 22:16-ig. Ez már a harmadik halálos áldozatokat követelő terrortámadás Londonban ebben az évben, ahol parlamenti választásokat tartanak jövő héten. A kampányt újra felfüggesztették, Theresa May miniszterelnök összehívta a válságstábot. London főpolgármester, Sadiq Khan azt nyilatkozta, hogy a parlamenti választásokat nem kellene elhalasztani.

 

Sokakat, akik épp a támadás helyszínén voltak a közeli hotelekben szállásolták el átmenetileg, mindenkinek nem jutott szoba, az emberek a fotelekben, a váróban és kanapékon alszanak, és arra várnak, hogy kihallgassák őket.

 

#LondonBridge incident: Picture shows man on ground with canisters strapped to him #LondonAttack https://t.co/pYkiuFVi5F pic.twitter.com/nAA8xnjyYu

— The Telegraph (@Telegraph) 2017. június 4.

 

Eluralkodott a rémület a londoni utcákon. Fotó: TheGuardioan.com

 

Nagy erőkkel vonultak ki a hatóságok, valószínűleg visszaállítják a legmagasabb készültségi szintet. Fotó: BBC.com

 

Fotó: TheGuardian.com

 

Fotó: BBC.com

Fotó: TheGuardian.com

Fotó: TheGuardian.com

Rendőrök őrzik a London hidat a terrortámadás után. Fotó: TheGuardian.com

 

 

Körkép.sk, BBC.com, TheGuardian.com

Nyitókép: TheGuardian.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »