Újabb távozási bejelentés a futball-világbajnokságon

Újabb távozási bejelentés a futball-világbajnokságon

Paulo Bento arról beszélt, hogy most kipiheni magát. Tite a táncáról nyilatkozott.

A dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya közölte, hogy távozik a posztjáról. Csapata 4-1-re kikapott Brazíliától a katari labdarúgó-világbajnokság hétfő esti nyolcaddöntőjében.

„Ez volt az utolsó napom Dél-Korea edzőjeként. – közölte a lefújás után a portugál tréner, aki 2018 óta irányította az ázsiai ország nemzeti csapatát. – Először is kipihenem magam, aztán meglátom, mihez kezdek. Ezt már a játékosokkal és a szövetség elnökével is tudattam. A döntésem már szeptemberben megszületett. Mindenért köszönet a szövetségnek és a futballistáknak, amit értem tettek. A koreai labdarúgásban elég régen fordult elő, hogy egy szövetségi kapitány egy teljes világbajnoki ciklust végig dolgozzon. Mindig is hűek maradtunk a játékstílusunkhoz, ez büszkeséggel és boldogsággal tölt el.”

Brazil kollégája, Tite elárulta: egyszerűen nem tudta megállni, hogy fiatal játékosaival ne perdüljön táncra a meccs közben, mivel csapata bátor támadójátéka nagy örömmel töltötte el.

„Nagyon fiatalok a játékosaim és megpróbálok az ő nyelvükön beszélni. És az ő nyelvük egy része a tánc. A táncomnak semmi más jelentése nem volt, csak örültem a gólnak, a csapatomnak és a teljesítményüknek. Ez nem volt tiszteletlenség az ellenféllel vagy Paulo Bentóval szemben, akit nagyon tisztelek.” – fogalmazott a 61 éves Tite, aki a Richarlison által szerzett harmadik brazil találat után kapcsolódott be játékosai ünneplésébe.

Azért arról is beszélt, hogy óvatosan kell ünnepelniü és táncolni, hogy az ne legyen tiszteletlen a másik csapattal szemben. De ez a tiszta öröm megjelenése volt – mondta.

A meccs legjobbjának megválasztott Neymar – aki büntetőből lőtte a második gólt – azt mondta, lépésről lépésre haladnak céljuk, a világbajnoki cím felé.

„Álmodunk a végső győzelemről, és lépésről lépésre haladunk előre. Még három mérkőzés hiányzik, jó helyzetben vagyunk. A sérülésem után megijedtem, hogy már nem léphetek pályára ezen a tornán, de szerencsére rendbejöttem. Minden nap órákig dolgoztam a fizioterapeutákkal és ez kifizetődött.” – árulta el a Paris Saint-Germain klasszisa, aki a brazilok első csoportmeccsén szenvedett bokasérülést, és most tért vissza.

Neymar nagy elődjét is megemlítette:

„Pelének a lehető legjobbakat kívánom és remélem, hogy hamarosan újra egészséges lesz. Nincs jól, mi pedig sokat gondolunk rá. Érte is játszunk. Reméljük, velünk örül!”

(A nyitóképen: Paulo Bento dél-koreai szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Brazília-Dél-Korea mérkőzésen a dohai 974 Stadionban.)

Nyitókép: Abedin Taherkenareh

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »