Újabb tanácsadója ítéli el Novák kegyelmét

Lackfi János, Gundel-Takács Gábor és Tomán Szabina után Novák újabb tanácsadója sorolt ki az elnöki kegyelem mögül.

– Az ügyről, a döntésről, a kialakult helyzetről egyértelmű a személyes véleményem, amit nem is rejtek véka alá magánemberként: teljes mértékben elfogadhatatlannak tartom a kegyelmi döntést – ezt közölte a hvg megkeresésére Czeizel Barbara.

Hírdetés

A Budapesti Korai Fejlesztési Központ intézményvezetője egyike annak a 16 közéleti szereplőnek, akik tanácsadóként segítik Novák Katalin munkáját. A lap ebben a minőségében kereste meg, hogy megtudják, mit szól ahhoz, hogy a köztársasági elnök kegyelemben részesítette K. Endrét, aki a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményt elkövető igazgatójának segített eltussolni az ügyet.

Czeizel válaszában az is szerepelt, hogy az ügyről alkotott véleményét, gondolatait és javaslatait is megosztotta a köztársasági elnökkel, mert

Ez a tanácsadó szerepe. Különösen egy ilyen nagyon kritikus helyzetben, amikor igazán van súlya a véleménynek, felelőssége annak, aki korábban elvállalta ezt a szerepet.

A tanácsadótól azt is kérdezték, hogy tervezi-e a lemondását, de erre nem válaszolt konkrétan. Levelét azzal zárta, hogy várja „az Elnök asszony indoklását, belátását, döntését”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »