Újabb szintet lépett a fideszes rosszallás

Újabb szintet lépett a fideszes rosszallás

Újságírók is szerepelnek a listán, ami azért is figyelemre méltó, mert a választás óta több fideszes politikus is a sajtót bírálta. Arra hivatkoztak, hogy a róluk, a kampányban bemutatott korrupciós ügyek csak álhírek voltak. A Figyelő névsorában szereplők a Hír TV-nek azt mondták: ők a korrupció visszaszorításáért dolgoznak és visszautasítják hogy politikai aktivisták lennének.

Szerdán jelent meg a 80 éves Magyar Nemzet újság utolsó száma, és a Lánchíd Rádió is elhallgatott kedd éjfélkor. A kormánytól független sajtótermékek tulajdonosa gazdasági okokra hivatkozott.

A Fidesz alelnöke szerint mindez azért történt, mert a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó sajtótermékeket politikai célra használták. Németh Szilárd nem aggódik a munkatársak miatt. „Az ő sorsuk biztos hogy el fog rendeződni, aki rendes újságíró volt, biztos hogy tud máshol is jelentkezni, egészen biztos vagyok, és ez nem a kormány dolga. A politikának nem az dolga hogy a lapok életében, újságok, média életében állandóan keverjen-kavarjon” – jelentette ki.

Közben egy fideszes EP képviselő uniós körlevélben panaszkodott a magyar médiaviszonyokra. Szájer József a közpénzen felvásárolt sajtót és a milliárdos állami propagandát nem említve arról számolt be, hogy elsöprő volt az ellenük fellépő média fölénye a választási kampányban.

Lázár János a nemrég Fidesz-közelbe került vásárhelyi portálnak nyilatkozott választás után, az interjúban arról beszélt, hogy a leglátogatottabb portálok és a legnézettebb televíziók véleményterrort vezettek be az országban, amin el kellene gondolkozniuk.

A Fidesz egykori kommunikációs vezetője is ezt tette szóvá. „Én azt látom, hogy a liberális média felépített egy olyan alternatív valóságot, főleg az online térben, amelyet ki akartak terjeszteni a társadalom egészére, a társadalom legszélesebb rétegeinek tudatára, és elhitetni tulajdonképpen, hogy egyfajta szembenállás, forradalmi hangulat van a kormány ellen, amit ők vizionáltak. Az ország nem vált ilyenné, de ők maguk elhitték hogy ez van” – fogalmazott Kocsis Máté.

Listázás

Hírdetés

Csütörtökön újabb szintet lépett a fideszes rosszallás: egy kormánypárti lap kezdte listázni azokat az embereket, akiket Orbán Viktor Soros György zsoldoshadseregeként emlegetett. A névsorban a Direkt36 oknyomozó portál újságírói és K-Monitor munkatársai szerepelnek. Ők a korrupció visszaszorításáért dolgoznak és visszautasítják hogy politikai aktivisták lennének.  

„Szerintem mi azért kerültünk fel erre a listára, mert nekünk is van egy listánk. Mi tíz éve gyűjtjük a korrupciós ügyeket egy nagy sajtó adatbázisba. Vélhetően azok a politikusok, azok az oligarchák, akik benne vannak az adatbázisba, azok nem örülnek ennek, és ezért próbálnak minket lejáratni” – nyilatkozta a Hír TV-nek Merényi M. Miklós, a K-Monitor munkatársa.

 

A listázást az újságíró szövetség elnöke is elítélte. „Mindenfajta ilyen listázás, az kívül esik a jóhiszemű együttműködésnek a fogalmán. Úgyhogy én ezen mindenképpen fel vagyok háborodva. Egy biztató dolgot találtam benne, hogy ezek jórészt tényfeltáró újságírók. Úgy néz ki, a kormány legjobban a tényfeltáró újságírók munkája zavarja. Ebből le tudom vonni a megfelelő következtetést” – emelte ki Hargitai Miklós.

Orbán Viktor március 15-én nevezte Soros György zsoldosainak az újságírókat és a civil szervezeteket munkatársait, a beszédben a választás után politikai és erkölcsi elégtételt emlegetett.

 

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »