Újabb részleteket tudtunk meg a budapesti pápalátogatásról

Újabb részleteket tudtunk meg a budapesti pápalátogatásról

Külön regisztráció nélkül, de csak a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni április 30-án a Kossuth téri szentmisén – mondta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára az InfoRádióban.

„Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Ferenc pápa Magyarországra látogat. Arra törekszünk, hogy meg tudjuk mutatni mit jelent magyarnak, magyar katolikusnak lenni” – mondta Tóth Tamás.

A püspöki konferencia titkára elmondta, hogy létrehozták a ferenc2023.hu honlapot, amely magyarul és angolul folyamatosan frissülő információkkal látja el az érdeklődőket. Ezen a honlapon egyebek között azokról a helyszínekről kaphatnak tájékoztatást és háttérinformációkat a hívek, amelyeket a Szentatya felkeres majd.

Tóth Tamás azt is közölte: a portálon megtudható, hogy Ferenc pápa a látogatás egyes helyszínein kikkel fog találkozni, illetve ez nyilvános vagy magánjellegű esemény lesz-e. Ez azért is fontos, mert

akik részt akarnak venni a nyilvános eseményeken, azoknak ehhez regisztrálniuk kell.

Kivétel a Kossuth téri szentmise, amelyen regisztráció nélkül is bárki részt vehet – hangsúlyozta a püspöki konferencia titkára. A hívek érkezési sorrendben léphetnek a térre, ezért is fontos, hogy a portálon minél többen előre jelezzék a részvételi szándékukat.

„Természetesen gondolni fogunk azokra is akik esetleg már nem férnek el a Kossuth téren. Ők a környező utcákban, óriási kivetítőkön követhetik az eseményt, illetve eukarisztikus sátrakat állítanak majd fel, hogy a hívők számára minél teljesebb lehessen a részvétel” –- hangoztatta Tóth Tamás.

A ferenc2023.hu oldalon olyan hasznos információk is megtalálhatók, hogy miként történik majd a beléptetés a Kossuth térre, vagy mi az, amit magukkal vihetnek a hívek a szentmisére. Például

engedélyezett lesz kis kempingszék bevitele, ha valakinek már nem jutna ülőhely a téren.

A pápalátogatás előkészületeivel kapcsolatban Tóth Tamás azt mondta, hogy a Szentatya nagyon bízik a magyarokban. A feladat ugyanakkor nem könnyű, hiszen két hónap alatt kellett megszervezni a háromnapos látogatást. A püspöki konferencia titkára örömmel újságolta, hogy a múlt héten Magyarországon járt egy vatikáni küldöttség, amely mindent rendben talált. Ahogy a látogatás szervezése halad, úgy kerülnek fel a weboldalra újabb és újabb információk – hívta fel a figyelmet Tóth Tamás. Ezért szerinte érdemes rendszeresen visszatérni és elolvasni az újabb híreket.

Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »