Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a thaiföldi mentőakcióról

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a thaiföldi mentőakcióról

A BBC brit közmédia újabb információkat közölt a thaiföldi mentőakcióról, amelynek keretében 12 gyereket egy egy 25 éves férfit mentenek ki egy vízzel elárasztott barlangrendszerből.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, oxigénhiányos környezetben, merüléssel kell kijutniuk a bennrekedteknek a barlangból. A BBC információi szerint a gyerekek légzőmaszkot és légzőpalackot viselve kerülnek kimentésre, fokozatosan. Minden gyereket két búvár kísér, kötéllel egymáshoz kötve, mert a barlangban több veszélyes és szűk forduló is található, amelyek víz alatt vannak.

A barlangnak több szűk szakasza van, ahol légzőpalackokkal nem lehet átférni, itt kénytelenek lesznek levenni a palackot, és míg az egyik búvár vezeti a gyereket a víz alatt, a másik utána görgeti a palackot.

A thaiföldi hatóságok szerint a terv jól beválhat, ám a búvárok minden szakértelmére szüksége lesz a sikerhez, a gyerekeknek is nagyon kell koncentrálniuk és nem eshetnek pánikba.

Hírdetés

Egy forduló 11 órát vesz igénybe, hat órát tart a búvároknak bejutni a bennrekedt csoporthoz áramlattal szemben, majd 5 óráig tart a mentés a barlang mélyéből a kijáratig.

BBC.com

Nyitókép: abcnews.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »