Újabb részletek a Pesti úti idősek otthonában észlelt fertőzésről

Újabb részletek a Pesti úti idősek otthonában észlelt fertőzésről

Késve tájékoztatták az illetékes kórházat, nem megfelelő az otthonban a higiénia, a kórházba kerülők 70-80 százalékban rühvel fertőzöttek – értesült a Mandiner.

Napokon át nem tájékoztatta a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthona az illetékes sürgősségi kórházat arról, hogy a hozzájuk sűrűn, más problémákkal küldött lakók valójában egy koronavírus-járvánnyal erősen fertőzött intézményből érkeznek – szemlézte a Mandiner.hu értesülését a Magyar Nemzet. A lap szerint a tájékoztatás elmulasztása veszélyezteti a kórház dolgozóit és betegeit.

Hírdetés

Az Infostart is beszámolt arról, hogy az ottani megbetegedésekről péntek este tett bejelentést Karácsony Gergely főpolgármester. Az egy ottani alkalmazottól származó lértesülés szerint azonban addigra az otthon 64 földszinti lakója már kedd óta karanténban volt, miután másfél hete az otthon egyik lakója, egy idős asszony karanténba került, majd elhunyt a járvány miatt. A Mandiner szerint nem megfelelő az otthonban a higiénia, a kórházba kerülők 70-80 százalékban rühvel fertőzöttek.

A portál szerint a múlt pénteken kétszáz koronavírustesztet végeztetett el a főváros az általa fenntartott Pesti úti Idősek Otthonában egy magánlaborral, de az eredményre még várnak. Úgy tudják, a kétszáz tesztelt személyből 115 intézményi alkalmazott és csupán 85 lakó, az otthonban azonban 550-en élnek, továbbá kétszáz fős személyzettel működik az intézmény. Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a portál érdeklődésére későbbre ígért tájékoztatást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »