Újabb részletek a dunaújvárosi gyilkosságról! Halálra verték, pincében rejtették el a holttestet

Január 5-én indult a nyomozás az évekkel eltűnt dunaföldvári férfi ügyében, melyből idő közben gyilkossági ügy lett. A rendőrség ma először tartott sajtótájékoztatót a témában.

Molnár Gábor rendőrezredes a 2013-ban elkövetett emberölésről tájékoztatta a hallgatóságot.
 
Mint elmondta, a bűncselekmény Tolna megye területén történt, ezért folytatja le a nyomozást a helyi rendőrség. A munka során együttműködnek a Fejér megyei Rendőrfőkapitánysággal és a dunaújvárosi rendőrökkel is. 
 
2013. május 4-én a paksi rendőrkapitányságon bejelentést tettek arról, hogy eltűnt egy férfi, aki nem ad magáról életjelet. A rendőrség
 
feltárta az eltűnt személy kapcsolatrendszerét, és azokat a konfliktusokat, melyek az életét terhelték.
 
Rekonstruálták az utolsó napját is. Már ekkor is ellentmondásokra bukkantak, de nem merült fel olyan információ, mely gyilkosságra engedett volna következtetni. 2014-ben már a Tolna megyei rendőrfőkapitányság bűnügyi osztálya is bekapcsolódott a nyomozásba, ekkor azt kutatták, mi lehetett az eltűnés hátterében és mi lehetett egy esetleges gyilkosság indítéka.
 
2016. január 5-ére annyi bizonyítékot sikerült összegyűjteni, hogy
 
elrendelték a büntetőeljárás megindítását gyilkosság gyanúja miatt.
 
Ekkor még nem rendelkeztek információval a holttest helyéről. Előbb Sz. J. dunaújvárosi lakost vették őrizetbe és helyezték előzetes letartóztatásba. Február 9-én új lendületet vett az ügy, ekkor az esti órákban lakásán elfogták Gál Róbertet, a dunaújvárosi Fidesz önkormányzati képviselőjét. Házkutatást tartottak több dunaújvárosi háznál is, mert lehetségesnek tartották, hogy a holttestet azok valamelyikében rejtegetik.
 

 
A házkutatásból az egyik helyszínen helyszíni szemle lett, mely során tetemkereső kutyát is bevontak a nyomozásba, melynek segítségével rábukkantak a holltestre.
 
A sajtótájékoztatón kiderült: 

a hullát egy pincében rejtették el, melyre azóta egy házrészt is felhúztak.

Hírdetés

Az omlásveszély miatt építészek segítségét is igénybe kellett venni a rendőröknek. A szemle múlt hét vasárnap estig tartott.
 
Vasárnap 11 és dél között a pincéből előkerült a holttest.
 
Ekkor fogták el a Liszt Ferenc repülőtéren G.A.-t is, aki Ausztráliából érkezett haza repülővel.

 
A holttest boncolása során kiderült: szinte biztos, hogy az áldozat azonos a 2013-ban eltűnt dunaföldvári vállalkozóval, M. Antallal.
 
A három gyanúsított előzetes letartóztatásban van, megalapozottan gyanúsítják őket azzal, hogy 2013. május 1-én az éjszakai órákban
 
az áldozatot bántalmazták, aki ennek következtében elhunyt.
 
A halál okát egy szakértő mondja majd ki, de a jelenlegi információk szerint mind a hárman rátámadtak a vállalkozóra és halálra verték.
 
Ezt követően Dunaújvárosba szállították, ahol az említett pincében rejtették el, ehhez 2-3 köbméter építési hulladékot és betont használtak, a pincére pedig egy új épületrészt húztak.
 
A rendőrség kezében számos bizonyíték van, többek közt személyi bizonyítékok is, ezek jelentős részét a nyomozás érdeke miatt még nem hozták nyilvánosságra. Hogy ezekhez az információkhoz vádalkun keresztül jutottak-e hozzá, arról a rendőrség nem kívánt tájékoztatást adni.
 
Portálunk kérdésére a rendőrség elárulta: az ügyben további letartóztatások is várhatók.
 
 
Az előzményekről:

Mint arról korábban beszámoltunk, tovább dagad a dunaújvárosi emberölési botrány, a hatóságok vasárnap egy harmadik férfit is őrizetbe vettek az üggyel kapcsolatban. Az ügy egyik gyanúsítottja Gál Roland, a Fidesz dunaújvárosi önkormányzati képviselője, akinek már felfüggesztették a párttagságát is. Az áldozat M. Antal, egy évekkel ezelőtt eltűnt dunaföldvári vállalkozó.

A témában írt korábbi cikkeinket ide kattintva olvashatja.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »