Újabb részletek a badacsonyi borászgyilkosságról: egyre zaklatottabb a hangulat a településen

A badacsonyi magyar borász a szüreti mulatságról már hazafelé tartott barátaival hétvégén, amikor cigány támadói a behajtani tilos jelzés ellenére be akartak fordulni egy utcába. Próbálták feltartóztatni a cigány autósokat, akik ezért olyan brutálisan megverték a magyar borászt, hogy a helyszínen meghalt.

A Tényeknek a fiatal borász cigány támadóit megfékező biztonsági őr azt mondta, látta, hogy az egyik támadó elővesz egy fegyvert az autó kesztyűtartójából, megpróbálta felhúzni, de a pisztoly elakadt, nem tudott elsülni. Az őr ekkor dugta be a gázsprét, és telefújta az autót, amellyel próbáltak nagy gázzal elmenni. Badacsonytomaj képviselő-testülete bátorságáért kitünteti a férfit.

Az egyik támadó, S. Norbert apja a Borsnak azt mondta, nem gondolná, hogy fiáé volt a fegyver, ha mégis, akkor volt biztonsági őrként biztosan volt rá en­gedélye, de még nem tudtak vele beszélni. A két cigány támadót hétfőn letartóztatták.

„Mindig voltak itt verekedések, de eddig agyon még nem ütöttek senkit” – számolt be egy helyi lakos Badacsonyban a Magyar Idők riporterének, aki a szombat hajnali gyilkosság után ment a városba.

Hírdetés

„Azt el kell fogadni, hogy nem az Egri József Múzeumért jönnek ide az emberek, hanem azért, hogy lerészegedjenek” – mondta a lapnak a 72 éves nyugdíjas, aki azt a partmenti szórakozóhelyet, ahol a két cigány támadó a verekedés előtt bulizott, szimplán „Badacsony kloákájaként” emlegeti.

Arról is beszélt, hogy a városban nincs kamerarendszer, a rendőrök pedig a közbiztonság őrzése helyett inkább „a balra kikanyarodókat lesik, mert abból van bevétel”. Szerinte a városban nagy harc van a hagyományos vendéglátók és a gasztrokultúra képviselői között.

Az Index viszont úgy tudja, hogy a támadók nem helyi gengszterek, hanem szabolcsi cigányok voltak. A két támadó építkezéseken dolgozott Csopakon és Alsóörsön, a kocsi pedig, amivel árokba hajtottak, az építési vállalkozóként dolgozó főnöküké volt.

Azt nem tudni, ittasak voltak-e, egyikük ügyvédje azt mondta, nem látott olyan jegyzőkönyvet, miszerint a rendőrök vér- vagy vizeletmintát vettek volna.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »