Újabb rendőrökre támadó, fegyveres, de amúgy teljesen ártatlan négert terítettek le Amerikában

Újabb rendőrökre támadó, fegyveres, de amúgy teljesen ártatlan négert terítettek le Amerikában

Los Angelesben tegnap egy közlekedési kihágás miatt megállított kerékpáros eldobta biciklijét, majd megpróbált elszaladni. Amikor a seriffhelyettesek utolérték, rájuk támadt, a dulakodás közben szétszóródott tárgyai között egy lőfegyver is előkerült. A négert halálos lövés érte.

A seriff hivatal nevében nyilatkozó Brandon Dean hadnagy szerint pontos részletek még nem ismertek, mert a helyettesei még nem számoltak be a részletekről. Az általa elmondottak szerint amikor a járőr megpróbálta megállítani a kerékpárjával szabálytalanul közlekedő fekete férfit, az eldobta járművét és elfutott. Amikor utolérték, az egyiküket arcon ütötte, és eközben elejtette a kezében tartott csomagot, a szétszóródott tárgyak közül egy lőfegyver is előkerült, a járőrök tüzet nyitottak, és halálosan megsebesítették.

„Lőfegyvere volt és rátámadt a seriffhelyettesre" – mondta Dean hadnagy.

Családtagok a 29 éves Dijon Kizzee-ként azonosították az elhunytat, de a seriff hivatala még nem közölte hivatalosan az áldozat nevét, azt azonban közzétette, hogy a szóban forgó fegyver előkerült. Több tévécsatorna helikopteréről származó felvételen is látható a lőfegyver a holttest mellett.

Hírdetés

A hírre közel százan vonultak a a seriff hivatal elé, és a „Nevet akarunk!”, valamint „Nincs igazság, nincs béke!” jelszavakat skandálták. Az egyik környéken lakó szerint nehezen érthető, miért lőtték le a férfit, aki a hivatalos verzió szerint nem tartotta kezében a fegyvert.

„Ha lenyúlt érte, hogy felvegye az már más. De ha a lőfegyver a földön volt, miért lőttek? Az azt jelenti, hogy fegyvertelen volt” – mondta a Los Angeles Timesnak.

Dean hadnagy hétfő délutáni sajtótájékoztatója során elmondta, hogy még nem hallgattak meg szemtanúkat, és térfigyelő vagy mobiltelefonos felvétel sincs a kezükben. A sajtó kérdésére annyit válaszolt, hogy még időre van szükségük a vizsgálat lefolytatásához, és a saját nyomozásukkal párhuzamosan több független vizsgálat is indult.

A Los Angeles megyei felügyelet kedden szavaz a seriffek és helyettesek testkamerával történő felszerelésére irányuló program finanszírozásáról.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »