Újabb össz-balliberális egyezkedésre került ma sor – már a "kormányra kerülésük esetén" megvalósítandó programról álmodoznak

Újabb össz-balliberális egyezkedésre került ma sor – már a "kormányra kerülésük esetén" megvalósítandó programról álmodoznak

Több ellenzéki párt és szakszervezet részvételével kerekasztal-megbeszélés zajlott kedden a Magyar Iparszövetség székházában, ahol zártkörű tárgyalás keretében egyeztettek a munkavállalók érdekképviseletéről és a további demonstrációkról – közölte Alfahír.

A jobbikos portál szerint a kerekasztalon parlamenti és parlamenten kívüli pártok egyaránt képviseltették magukat a szakszervezeteken kívül. A megbeszélés alapját képezte a munkavállalókat érintő túlóratörvény-módosítások elleni fellépések további megtervezése, valamint egyetértés volt abban is, hogy az ellenzéki pártok nem kívánják a szakszervezetek szerepét átvenni, és (vigyázat, ne nevessen fel hangosan, ha nem otthon van!)

nem akarnak öncélú politikai hasznot sem húzni a tüntetésekből.

Ha a pártok megegyeznek, akkor majd kormányra kerülésük esetén…

A tárgyalás után az Alfahírnek az ülés egyik résztvevője, Ander Balázs jobbikos parlamenti képviselő elmondta, hogy pártja egy munkavállalói minimum elfogadását kérte a résztvevőktől. Ez a hat pont arra épül, hogy az alaptörvényben foglaltak szerint minden munkavállalónak joga van az egészségét, biztonságát és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez. Ezért határozottan kérték a pártoktól, hogy támogassák a férfiak számára a 40 év munkaviszony utáni nyugdíj lehetőségét, a korkedvezményes nyugdíjak rendszerének visszaállítását, az egyeztetéseket a munka törvénykönyvének módosításáról, valamint a sztrájkjogi szabályozás igazságtalanságainak felülvizsgálatáról, a növekvő számú munkahelyi balesetek miatt a munkafelügyeleti szervek megerősítését, az európai bérszakadékot felszámoló béruniót, az országon belüli, állami-önkormányzati dolgozók bérszakadékjának felszámolását.

Hírdetés

A pártok nyitottságot mutattak a tervezetre, és csütörtök délig jelezhetik észrevételeiket a munkavállalói minimummal kapcsolatban, ami emiatt még módosulhat.

"Bízunk benne, hogy ezzel a hat ponttal valóban elindulhat az emberek képviselete, és egy közös ügy irányában haladnak tovább a politikai erők" – mondta Ander.

Amennyiben a pártok megegyeznek a programról, úgy azt a későbbiekben kormányra kerülésük esetén vállaltan végrehajtják.

KÖVETKEZETESSÉG

"Kurva erős kép lenne" – így készítették elő a tegnapi szocionista színházat

Puzsér a társadalmi indulatot lenyúló politikusokról: a NER gátlástalanságával a kormányzóképtelenség és a hitelesség teljes hiánya áll szemben


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »