Újabb nemzetközi törvényeket sért meg az USA Szíriában

Újabb nemzetközi törvényeket sért meg az USA Szíriában

A tervezett újabb amerikai katonai beavatkozás Szíriában ismét a nemzetközi törvény masszív megsértése, hogy destabilizálják a közel keleti országokat, mondta az Egyesült Államok tengerészetének egy volt tisztje Kaliforniában.

Tim King a Global News Centre alapítója és főszerkesztője, korábban a haditengerésztnél szolgált.

„A Különleges Műveletek egységei akiket Obama Szíriába küld szárazföldi szolgálatra már nem tanácsadókként, hanem harcban aktívan résztvevő katonákként érkeznek Szíriába, hogy ott a „mérsékelt” iszlamistákkal együtt harcoljanak”.- mondta Tim King a Global News Centre alapítója és főszerkesztője, aki korábban a haditengerészetnél szolgált.

„Ezek a militánsok, akiket az USA támogat azoknak a takfirista terroristáknak a szövetségesei, akik ezt az egész borzadalmat okozták Szíriában,”- nyilatkozta King a Press TV-nek szombaton.

Pénteken az Obama kormány kiterjesztette az Iszlám Állam elleni harcban való szerepét Szíriában és szárazföldi egységek kihelyezését hagyta jóvá, „akik a „mérsékeltnek tartott ellenzékkel” együtt az Iszlám Állam ellen fognak harcolni”- hangzott el Obama kongresszusi beszédében.

Közel 50 a különleges osztag katonái közül kapott kihelyezési parancsot Észak Szíriába, hogy ott kurd és arab egységeknek asszisztáljanak jelentette be a Fehér Ház pénteken.

Hírdetés

A kihelyezés az USA katonáinak csatában való részvételét fogják kockáztatni és mélyebbre fogják húzni az USA-t egy Bashar Al-Assad elleni háborúba.

„Az Egyesült Államok nagyon zavaros pozícióban van, ahol azt állítja, hogy az ISIS ellen harcol, közben megfordul és ugyanazoknak a csoportoknak ad anyagi és fegyveres segítséget, akik olyan kijelentéseket tettek a miből az derül ki, hogy a létezésük célja az Assad kormány megdöntése és Szíria destabilizációja. Ezek a célok ugyanazok, mint az ISIS céljai, megdönteni a kormányt és bevezetni egy radikális Iszlamista kormányt ahol nincsenek emberi jogok csak az ő terroron alapuló társadalmuk,”-  fejtette ki King, aki azt is hozzátette, hogy a gyalogság bevetése csak megnyitja az ajtót egy nagyobb USA általi beavatkozás előtt Szír földön.

USA vadászgépei több mint egy éve bombázzák az ISIS pozícióit Irakban és Szíriában.

Szárazföldi egységeket eddig az USA kevésbé vagy egyáltalán nem vetett be az iszlamista terroristák ellen.

Az Eegyesült Államok korlátozta saját szerepét az iraki erők tanácsadásában és a szíriai militánsok kiképzésében.

Orientalista.hu – L. Gyula


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »