Újabb nemi erőszakos ügy az úszószövetségben?

A Kiss László peranyagát kiteregető portál birtokában lévő dokumentumok szerint egy másik sportvezetőnek is bűnös a múltja.

Az Atv.hu kedden megszólaltatta Menyhért Mészáros Lászlót, a fullánk.com főszerkesztőjét. Ez a portál tett ki részletet az azóta lemondott úszó szövetségi kapitány, Kiss László ellen hozott 1962-es ítéletből. Kissnek több társával, csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt kellett börtönbe vonulnia, de végül nem töltötte ki büntetését. A Kiss László-saga legfrissebb fejleményeiről ide kattintva olvashat!

Menyhért arról beszélt, hogy nem Kiss volt az egyetlen, akinek nemi erőszakos ügye volt az úszó szövetség elnökségében. Körülbelül 2 évtizede történt az eset, a dokumentumok szerint egy úszólánnyal erőszakoskodott az illető, de a portál egyelőre még nem dolgozta fel a teljes, birtokában lévő anyagot, így a főszerkesztő nem árult el további részleteket. Azt írják,

Hírdetés

az elkövető egy Balaton környéki város úszóegyesületének vezetőségi tagja is volt, az esetből vetélés, majd rendőrségi ügy lett.

Szerda reggel óta egyébként elérhetetlen az úszószövetség honlapja.

Az Atv.hu amúgy több politikust is megkeresett Kiss László ügyében, akik úgy látják, a távozott kapitány elleni hadjárat valójában Gyárfás Tamás elnök ellen irányul. Már a Hosszú Katinkával történt összetűzést is ennek tudják be – az úszónő elégedetlen volt a körülményekkel, melyek között készülnie kell, és emiatt nem szerepelt a 2017-es vébé reklámfilmjében sem. A portálnak nyilatkozó források egyértelműen politikai szereplőket sejtenek a Kiss-ügy hátterében. Szerintük Gyárfás Tamás eddig politikai hasznot hajtott a Fidesz számára, ezért maradhatott – baloldali kötődése ellenére – a szövetség elnöki székében, ennek azonban nemsokára vége szakadhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »