Újabb mérföldkő: fontos hírrel állt elő Vitézy Dávid

Újabb mérföldkő: fontos hírrel állt elő Vitézy Dávid

Megjelent a tendert a Kelenföldi pályaudvar állomásépületének építési munkáira, az építési munkák sikeres közbeszerzési eljárás esetén jövőre kezdődhetnek – közölte a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

A szerdai napon megjelent a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben a Kelenföld Indóház megmentésére, az épület teljes körű felújításának kivitelezési munkáira. Ezzel még egy lépéssel közelebb került a Közlekedési Múzeum ahhoz, hogy megmentse Kelenföld egykori állomásépületét – írja Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében. Az indóházban vasúttörténeti fókuszú kiállítást, terepasztalt terveznek, de egy új közösségi tér és egy kávézó-étterem is helyet kap.

Hírdetés

A BFK vezérigazgatója felidézi, hogy a Közlekedési Múzeum másfél éve dolgozik az épület újratervezésén és felújításán. Az engedélyes terveket az építész stúdió közreműködésével elkészítették, építési engedélyt szereztek, a Kelenföld Indóházba tervezett kiállítás koncepcióterve is elkészült, ennek megvalósítására külön közbeszerzési eljárás kiírása is hamarosan várható. A kivitelezési munkákra szóló tendert a vonatkozó jogszabályok szerint a Beruházási Ügynökség írta ki.

A kormány február 8-án megjelent rendelete kiemelt beruházássá minősítette a Kelenföld Indóház megmentését. Budapest Fővárosi Kormányhivatala pedig július 8-i határozatában kiadta az építési engedélyt az épület felújítására. Az előkészítést a kormány 100, Újbuda önkormányzat 20 millió forinttal támogatta.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »