Újabb megrázkódtatás várhat Európára

Újabb megrázkódtatás várhat Európára

A brexit és Donald Trump elnökké választását követően újabb megrázkódtatás várhat Európára egy brit tévéadó szerint. Ki vesz részt Castro temetésén? Meghalt Platon Lebegyev unokája. Nemzetközi sajtószemle.

Újabb megrázkódtatás érheti az Európai Uniót az olaszországi népszavazáson, hiszen Mateo Renzi miniszterelnök lemond, hogy ha a nemek győznek az alkotmányreformról szóló vasárnapi népszavazáson. Az ITV brit tévécsatorna szerint ez az állásfoglalás kísértetiesen hasonlít David Cameron hazárdírozására. Az elemzés szerint Renzi bukásából Beppe Grillo kormányellenes Öt Csillag Mozgalma húzhat hasznot, s megerősödhet az Északi Liga radikális mozgalom is, amely szintén ellenzi Renzi reformjait. Az ITV megjegyzi, hogy mindez a brexit és Donald Trump elnökké választása után történik.

Hírdetés

Ki vesz részt Fidel Castro temetésén? Erre a kérdésre keres választ a Newsweek. Az amerikai hírmagazin megjegyzi, Vlagyimir Putyin kizárta, hogy részt vegyen a temetésen, az amerikai elnök és a többi nagyhatalom vezetője is gondolkodik. A Newsweek emlékeztet, hogy Barack Obama sokkolta a republikánusokat azzal, hogy delegációt küldött az Egyesült Államokat kitartóan bíráló Hugo Chávez venezuelai elnök temetésére, de Amerika nem képviseltette magát Margareth Thatcher volt brit miniszterelnök gyászszertartásán. A lap hozzáteszi, hogy Obama nem igen adott olyan jelzést, hogy személyesen venne részt a temetésen.

A világsajtó tele van azzal a hírrel, hogy meghalt az orosz Lady Di, vagyis Diana Lebegyeva, aki nem más mint Vlagyimir Putyin egyik volt ellenfelének, Platon Lebegyevnek az unokája. Lebegyev bankárként tevékenykedett, és Mihail Hodorkovszkij szövetsége volt. A tizenkilenc éves Diana Lebegyeva, akit a moszkvai aranyifjúság legragyogóbb csillagaként jellemeztek, Svájcban vesztette életét, amikor tóba zuhant az a gépkocsi, amelyben ő is ült. A BMW X6 típusú autót egy azeri üzletember fia vezette, és minden bizonnyal egy versenyben vettek részt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »