Újabb medvetámadás történt hargita megyében, fogytán a lakosság türelme

Újabb medvetámadás történt hargita megyében, fogytán a lakosság türelme

Egy 26 éves pásztorra támadt a medve tegnapra virradóan Csíkcsicsó és Madéfalva közelében. Az áldozat a végtagjain szenvedett sérüléseket: a jobb combját és jobb kezét harapta meg a vad, a keze pedig a támadás következtében el is törött – írja a Háromszék című napilap.

Hozzátették: a férfit a csíkszeredai kórházba szállították, ahol másfél órás sebészeti és ortopédiai beavatkozáson esett át, állapota a kórház szóvivője szerint stabil. Az esetre Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter is reagált: közösségi oldalán közölte, hogy tegnap a szenátus első házként elfogadta azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely a medvék településről történő eltávolítását szabályozza. Hozzátette: ezzel csak a probléma egy részét oldották meg, mert nemcsak a belterületeken kötelességük védeni az emberi életet, hanem a településeken kívül is, esztenákon, hegyi útvonalakon, kempingekben és más helyeken is. 

Hírdetés

Hargita megyében a hétvégén – szombaton és vasárnap – összesen 14 riasztást adtak ki lakott területen észlelt medvék miatt. A lakosság türelmének fogytát jelezheti, hogy szombaton a Neamț megyei Tarkő településen szétroncsolt és műanyag zsákokba csomagolt medvetetemre akadt egy férfi. A maradványok egy híd alá voltak elrejtve, a rendőrség orvvadászat és engedély nélküli fegyverhasználat miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, de az ügyészség is vizsgálódik.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »