Újabb magyarellenes támadás Pozsonyban

Újabb magyarellenes támadás Pozsonyban

Ezúttal egy részeg nő a 9-10 év körüli lánygyermeke és annak karate harcművészetet oktató trénere jelenlétében támadt egy vacsorázó idősebb pozsonyi magyar férfira és annak kelet-szlovákiai unokahúgára, akik anyanyelvükön beszélgettek egymás között a Kis-Bajkál vendéglőben. Az esetről az egyik sértett értesítette a ma7 portált.

A magyargyűlölő támadás március 17-én valamivel este nyolc után történt, amit rögzített a vendéglő kamerája is. A tulajdonos a támadást a képernyőn látva a terembe rohant, hogy semlegesítse a támadót. Szerencsére, a karatező fúriát még a férfira mért ütése és rúgása végrehajtása előtt, a szomszéd asztalnál ülő sportos alkatú férfinak sikerült lefognia, és a nőt a kiszemelt áldozata közeléből távolabbra taszítania.

Erre a dulakodásra érkezett a terembe a tulajdonos, aki az áldozatot védelmező férfival, az őket is köpködő és karmoló támadót megpróbálták lefogni és az asztalánál leültetni.

A nő a verbális, magyarellenes szitkait (magyarok a Duna túloldára, Szlovákiában szlovákul, gyűlölöm a magyarokat, k…a magyarok, kiírtalak benneteket stb.)  ekkor sem hagyta abba.

Sőt a kislányát és a trénerét félre lökve, újabb támadásba lendült, hogy a magyarul beszélő párt megüsse. Ezúttal az edzővel és a kislányával együtt próbálta a két férfi az ész nélkül tomboló nőt lefogni, és meggátolni a szándékában. Csak további kemény dulakodás árán, sikerült őt közös erővel a vendéglőből kivezetni.

Hírdetés

A támadóról az incidens utána annyit sikerült megtudani, hogy a közeli virágvölgyi óvoda óvónője.

A magyar vendégeknek komolyabb fizikai sérülésük nem esett, csupán a férfi arcát és az italukat érte a tobzódó nő köpködése. A magyar sértettek nem is a személyüket ért verbális és fizikai támadás, hanem az őrülten, láthatóan alkohol hatása alatt támadó nő kislánya aggasztotta, akit kint az utcán – a tulajdonos elmondása szerint – helyettük vert agyba-főbe. A trénernek kellett őt kimentenie az anyja karmai közül. Ezért úgy döntöttek, hogy

ügyvédhez fordulnak az ügyben, és a magyarellenes támadásról feljelentést tesznek a rendőrségen, illetve a gyermekvédelmi hatóságnál is,

valamint a sajtóban is közzéteszik a támadás tényét, hogy a támadó kiléte és az ügy felderítésre kerüljön, illetve a vétkes anya gyermekét a hatóságok megóvják a további családon belüli erőszaktól.

Tekintettel a Malina Hedvig ügyben tapasztalt korábbi hatósági visszaélésekre, a sértettek nem kívánják kilétüket felfedni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »