Újabb magyar színházi zaklatási botrány

Újabb magyar színházi zaklatási botrány

Menesztette egyik alkalmazottját a budapesti Katona József Színház, mert az erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a dolgozókkal.

„A budapesti Katona József Színház vezetőségének tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársa, több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival” – írja a színház a Facebook-oldalán megjelent közleményben.

Hírdetés

A sértettek írásbeli bejelentése után vizsgálóbizottságot állítottak fel, és a külső szakértők bevonásával lefolytatott vizsgálat nyomán a vezetőség azt a döntést hozta, hogy azonnali hatállyal, november 19-től kezdve az illető nem léphet az intézmény területére, illetve a színház a vele való közös munkát a továbbiakban befejezi.

„A Katona József Színház társulatát az eset mélyen megrázta, a vezetőség az érintetteknek valamint az egész társulatnak felajánlotta pszichológus segítségét az ügy feldolgozásához” – álla közleményben, melyből az is kiderült, hogy ezen lépések megtételével a színház az ügyet lezártnak tekinti, arról a későbbiekben sem a vezetőség, sem az intézmény munkatársai további nyilatkozatot nem adnak, és az érintettek kifejezett kérése volt, hogy személyük maradjon anonim.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »