Újabb magyar szexuális zaklatási ügy: egy ismert orgonaművészt vádolnak

Egy elismert, számos kitüntetést kapott híres magyar orgonaművész zaklatott egy ma negyvenes éveiben járó családapát, annak 15 éves korában – írja a Figyelő a Hit Rádió tudósítása alapján.

Az elmúlt hetekben világszerte és Magyarországon kirobbant botrányok nyomán törtek fel újra az emlékek az édesapában, aki úgy érezte, nem maradhat csendben, ezért kereste meg a Hit Rádiót.

Mindez évtizedekkel ezelőtt történt, a férfi tinédzser éveiben, amikor – mint mondja – még képtelen volt kezelni azt a traumát, amely érte, és a félelem miatt fel sem merült benne, hogy akár még a szüleivel is beszéljen döbbenetes élményéről.

Az eset akkor történt, amikor a híres orgonaművész külföldi tartózkodásából hazatérve koncertet adott egy vidéki városban. A kezdő zenész fiú 15 évesen lehetőséget kapott egy közös fellépésre, amely addigi életének csúcsát jelentette zenei téren. A fellépés jól sikerült, olyannyira, hogy a világhírű zenész másnap újra felkérte egy közös haknira. Ekkor merült fel az is, hogy ha már úgyis másnap lesz a szereplés, maradjanak közös szálláson éjszakára.

Hírdetés

A vacsora oldott hangulatban telt többedmagukkal, az akkor tizenöt éves fiatal fiút lenyűgözte az orgonaművész. Aztán kettesben maradva tovább folytatódott a beszélgetés, amelynek során az orgonaművész több ízben is szexuális ajánlatot tett neki.

Ezeket ő elutasította, a diskurzus éjszakába nyúlóan folytatódott, miközben beszélgetőpartnere folyamatosan próbálta feloldani benne a gátlásokat, hogy menjen bele a viszonyba.

Másnap olyan helyzetbe hozta őt az ismert orgonaművész, hogy egy erdei séta során szemtanúja lett egy férfi és az orgonista aktusának.

A történtek hatásáról azt mondta: az eset zsigeri ellenállást hozott létre benne a homoszexualitás felé. Arról, hogy a híres művésznek lehettek-e más áldozatai, azt mondta: „Ezt nagyon nehéz felelősséggel kijelenteni, általánosságban lehet azt mondani, hogy vélhetően nem én voltam az első és az utolsó, akivel kapcsolatban ez eszébe jutott.

origo


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »