Újabb magyar repülőtér indulhat fejlődésnek

Újabb magyar repülőtér indulhat fejlődésnek

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a pécsi és a pogányi önkormányzat a kistelepüléssel szomszédos nemzetközi repülőtér fejlesztéséért felelős gazdasági társasággal a légikikötő területének további hasznosítása érdekében csütörtökön.

Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület), Pécs polgármestere elmondta: rendezték a reptér területének korábbi, vitás tulajdonviszonyait is, de a megállapodással elsősorban a térség gazdasági fejlődésének előmozdítását, a munkahelyteremtést és a reptér területének fejlesztését szeretnék elérni.

Aláhúzta: a megyeszékhely és a közelében fekvő falu életében mérföldkő ez az együttműködés a reptér további fejlesztésére.

Hírdetés

A két helyhatóság polgármestere és az önkormányzatok közös tulajdonában álló Air-Horizont Pécs-Pogányi Repülőtér Fejlesztéséért Nonprofit Kft. (Air-Horizont) között létrejött megállapodás szerint a reptér közelében lévő potenciális gazdasági övezet is fejlődne, bármely itteni fejlesztéshez, befektetés-ösztönzéshez képességeikhez mérten hozzájárulnak az önkormányzatok.

Juhász Zoltán (Független), Pogány polgármestere rendkívül jelentős megállapodásnak nevezte a szerződést, s úgy vélekedett, azzal mindhárom fél kapcsolata erősödni fog a közös célok érdekében.

Dragovácz Márk, az Air-Horizont, egyben a repteret működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója az 1500 méteres kifutópályával rendelkező, nemzetközi, ma javarészt sportcélokat szolgáló légikikötőről azt mondta, hogy a létesítmény további fejlesztése 2003-as megépítése óta terítéken van. Reményét fejezte ki, hogy a háromoldalú megállapodással mind a reptér, mind az azt övező terület fejlesztésében előrelépés történik a jövőben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »