Újabb, lőteres sportközpontok építése kezdődik meg

Újabb, lőteres sportközpontok építése kezdődik meg

A decemberben bejelentett 5 és a mostani 11 helyszín jelenti a program első ütemét.

Újabb tizenegy honvédelmi sportközpont építését vette tervbe a kormány – írta a Magyar Nemzet a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján.

Hírdetés

Ezek olyan, lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek „közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak” – fogalmaz a határozat, amely ki is jelöli a helyszíneket. Ezek a következők: Kisvárda, Körmend, Nagykanizsa, Berettyóújfalu, Pécs, Sárospatak, Makó, Szekszárd, Székesfehérvár, Kecskemét és Zalaegerszeg.

A tizenegy új honvédelmi sportközpont építésére költségvetési forrásokat csoportosítottak át. A Beruházási Ügynökség 550 millió forintot költhet el az előkészítésre, amivel legkésőbb 2021 végéig kell elké­­­s­zül­nie.

  • A magyar kormány 2017-es döntése szerint első fázisban 40 honvédségi sportközpont létesítenek.
  • Tavaly december 23-án, elsőként, öt sportközpont megépítését jelentette be a kormány (Balassagyarmat, Újfehértó, Szarvas, Szigetvár, Baja).
  • Az első létesítmény alapkövét idén február 28-án tették le Balassagyarmaton.
  • Simicskó István júniusban a bajai sportközpont alapkőletételi ünnepségén közölte: az ország valamennyi (127) járásában épül majd honvédelmi sportközpont, ugyanis a haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani.

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »