Újabb lehengerlő érvelés Moszkvából: a Nyugat jobban tenné, ha inkább "a nők munkaerő-piaci egyenlőtlenségével" foglalkozna

Ha valaki kívülről be akar avatkozni az ukrajnai háborúba, és stratégiai fenyegetést hoz létre Oroszország számára, „villámgyors csapásra” számíthat – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai szentpétervári törvényhozói tanácskozáson.

Az elnök a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint hozzátette: „az Oroszország stratégiai biztonságát veszélyeztető fenyegetés esetén végrehajtandó villámgyors csapásokról szóló összes döntést meghoztuk”.

„Oroszország, ha veszély fenyegeti, olyan válaszlépéseket alkalmaz, amelyekkel ellenfelei még nem rendelkeznek” – fogalmazott az elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök emellett kiemelte, hogy „Ukrajnát kívülről taszították közvetlen konfrontációba Oroszországgal”.

A Donbászban és Ukrajnában általunk február 24-én elindított különleges hadművelet minden feladatát teljesíteni fogjuk annak érdekében, hogy garantáljuk a békét és a biztonságot a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok, az orosz Krím félszigeten és a mi országunk lakosai számára – mondta az államfő.

Az orosz elnök szerint napról napra nő a külföldi zsoldosok száma Ukrajnában, és az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma hamarosan a nyilvánosság elé tárja néhány fogvatartott személyazonosságát.

Tegnapelőtt a Legfőbb Ügyészség elnökségén arról beszéltem, hogy részletes és megdönthetetlen jogszabályi keretet kell kialakítani minden szörnyű bűncselekményre. Ismét több embert megöltek, többeket őrizetbe vettek. Hamarosan a Honvédelmi Minisztérium bemutatja őket a nyilvánosság előtt – fogalmazott Vlagyimir Putyin.

Szerinte „világosan tisztában kell lenni azzal, hogy katonáink és tisztjeink elhárították azt a valós veszélyt, amely már hazánk felett lebegett”.

Bátorságukkal, elszántságukkal, hősiességükkel megakadályoztak egy nagyszabású konfliktust, amely a mi területünkön, de valaki más forgatókönyvei szerint bontakozott volna ki – tette hozzá az elnök.

Hírdetés

Az orosz elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy Európának és az Egyesült Államoknak megvannak a maga problémái az egyenlőtlenség és az emberi jogok terén. Véleménye szerint a Nyugatnak azoknak a problémáknak a megoldásával kellene foglalkozniuk, „amiből sok van”.

Ez vonatkozik az emberi jogokra is. A nők jogai, mondjuk, és így tovább, a nők munkaerő-piaci egyenlőtlensége – emelte ki az orosz elnök. Hozzátette: jó lenne, ha Európa és az Amerikai Egyesült Államok a saját problémáival foglalkozna.

Oroszország ellenfeleinek tervei, hogy szankciókkal fojtsák meg Moszkvát, kudarcot vallottak – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök. Szerint az ország ellenfelei már régóta gazdasági háborút folytatnak Oroszország ellen, és „minden ürügy nélkül újabb és újabb szankciós korlátozásokat vezettek be".

Putyin szerint Oroszország gazdasága megállta a helyét, nem omlott össze a Nyugat által pusztítónak ítélt szankciók hatására. Nemcsak a gazdaság stabilitásának biztosítására van szükség, hanem Oroszország ipari szuverenitásának, számos területen globális vezető szerepének megerősítésére is – jegyezte meg az elnök.

Mint mondtam, a durva, gyakran ügyetlen külső korlátozásokra, minden civilizált jog és megállapodás megsemmisítésére, az  elszigetelődésünkre tett kísérletekre a vállalkozói szabadság növelésével, a becsületes partnerségre való nyitottsággal, a tulajdonosok tiszteletével és a befektetők megbízható védelmével fogunk válaszolni – mondta az orosz elnök, aki szerint már az 1990-es és a 2000-es években is tettek kísérletet arra, hogy meggyengítsék az orosz gazdaságot. Putyin hangsúlyozta, hogy a nyugati államok „soha nem érték el céljukat, de nem békültek meg azzal, hogy ezen rohamok ellenére sikerült életben maradnunk”. Vélemény szerint ezért később „hatalmas előkészületeket kezdtek egy Oroszország elleni gazdasági háborúra”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök új geopolitikai fegyvernek nevezte a nyugati országok russzofóbiáját.

Hazánk ellenségei felgyorsították egy új geopolitikai fegyver megalkotását. Valójában ez nem újdonság, de minden bizonnyal új erőt, új impulzusokat adtak neki (a Nyugat országai – a szerk.) – mondta Putyin, aki szerint évről évre erősítették az oroszellenességet a szomszédos Ukrajnában is. Hozzátette, hogy számos nemzetközi platform és szervezet nem az országok közötti kapcsolatok harmonizálására, hanem a posztszovjet államok és a benne lakó emberek befolyásolására törekedett. Ezek többsége az 1990-es évek végén jött létre – vélekedett.

Vlagyimir Putyin orosz elnök biztos abban, hogy az orosz újságírók megfélemlítésére tett kísérletek eredménytelenek lesznek.

Teljesen biztos vagyok abban, hogy a médiában dolgozók, a hazafias álláspontot képviselő orosz újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletek teljes kudarcra vannak ítélve – mondta az államfő, hozzátéve, hogy az orosz hatóságok mindent megtesznek az orosz újságírók védelme érdekében. Vlagyimir Putyin szerint túlnyomó többségben a média képviselői a hazafias álláspontot képviselik.

Természetesen nem biztosíthatunk mindenkinek őrséget, de mindent megteszünk és meg is kell tennünk a biztonságuk érdekében – emelte ki, majd reagált azokra a hírekre is, miszerint „a kijevi rezsim megkisérelte, hogy terrortámadásokkal fizikailag megsemmisítsen egyes orosz újságírókat”.

Mit mondjak ezzel kapcsolatban? A terrorista bűnözőket hatástalanították, őrizetbe vették, és vizsgálat folyik velük szemben. Nem titok, hogy Ukrajna területén az elmúlt években meglehetősen gyakran alkalmaztak ilyen módszereket – újságírók és politikai személyek meggyilkolását – emelte ki Vlagyimir Putyin. Elmondása szerint most Kijev úgy döntött, hogy ezt a gyakorlatot áthelyezi Oroszország területére, azonban ez a kísérlet sikertelen volt.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »