Újabb kitüntetést adnak vissza Bayer Zsolt miatt

Újabb kitüntetést adnak vissza Bayer Zsolt miatt

Facebookon jelentette be Kenyeres István biotudós, vállalkozó, hogy Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszadja az Érdemkeresztet – írja az Index. Néhány napja Kaltenbach Jenő volt kisebbségui ombudsman, LMP-s majd PM-es fővárosi képviselő is visszaadta állami kitüntetését Bayer miatt.

Azt írta, nem vállal “semmilyen közösséget azzal a politikával, amelyik állami kitüntetést ad annak a féregnek, aki képes volt ezt leírni: Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.” A fenti mondatokat 2006-ban írta Cigányliszka című, a Magyar Nemzetben megjelent publicisztikájában.

Ehhez annyit fűznénk hozzá (PP szerk.), hogy ez az idézet így komolyan elferdíti a valóságot, mert Bayer minden fórumon, amikor ezt előadta, elmondta, hogy tapossunk bele a gázba, aztán ahogy biztonságban vagyunk álljunk meg és hívjuk a rendőröket. Az írás az olaszliszkai tanárgyilkosság kapcsán született, mikor gyermekei szeme láttára meglincselték a cigánygyereket vétlenül elsodró sofőrt.

Hírdetés

Bayer Zsolt publicistát csütörtökön a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.

Kenyeres István 2005-ben a modern magyar környezetvédelmi ipar megteremtésében végzett tevékenységéért megkapta a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést.

Forrás: Index / Polgárportál

The post Újabb kitüntetést adnak vissza Bayer Zsolt miatt appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »