Újabb kínos baki a tévében

Újabb kínos baki a tévében

A NatGeo után most az AMC rondított bele a magyar közönség szórakozásába. Félbeszakadt az agyonreklámozott sorozat, horror helyett beszélgetős műsorban lőtték le a poént.

A National Geographic után az AMC is hatalmasat bakizott a magyar adásával. A csatornán az agyonreklámozott horrorsorozat, a zombi-apokalipszis idején játszódó Fear The Walking Dead (a Walking Dead testvérsorozatáról van szó) második évadának második epizódját vetítették hétfő este. Fél órán át nem is akadt semmi probléma, ám a finálé előtt váratlanul megszakadt az adás, és elindult a normál esetben az epizódot követő (előre felvett) beszélgetős műsor, a Talking Dead, amelyben mindig a már levetített részt elemzik a stábtagok és rajongók.

Mivel azonban az epizód félbeszakadt, nem láthattuk azokat a jeleneteket, amelyekről a stúdióban beszélgettek, az elemzéssel így le is lőtték az összes poént, elárulták, ki marad életben, és ki változik vérengző zombivá. Márpedig a  zombihorror – bár súlyos társadalomkritikát is megfogalmaz – elsősorban a túlélésért folytatott küzdelem feszültségével tartja fent a nézők érdeklődését. Ha előre elárulják, mi történik, nincs értelme megnézni.

Hírdetés

Minek tévézni, ha le is tölthetem?

Úgy tűnik, a National Geographic a múltkori bénázással divatot teremtett. Április elején a csatorna Morgan Freeman Isten nyomában című ismeretterjesztő sorozatának premierjét tette tönkre azzal, hogy az első epizód alá a második rész hangsávját keverték. Az AMC most emelte a tétet. Nem vágták agyon egyből a szórakozást, ehelyett jól felcsigázták a közönséget, hogy aztán a drámai finálé helyett egy modoros beszélgetős műsorban árulják el, hogyan zárult a második rész. Ügyes húzás.

Bár a nézők dühös Facebook-kommentjei másról árulkodtak. A csatorna munkatársai ugyan elnézést kértek, mint írták, keresik a hiba okát, és biztosítottak mindenkit, a beszélgetős műsor után végig leadják a félbeszakadt epizódot. Ezt meg is tették, csakhogy nem azonnal: tartották magukat az előre kiadott programhoz, vagyis a kábé húszperces kiesést reklámokkal és előzetesekkel töltötték ki ahelyett, hogy elindították volna az adást. Ezt érthetően sokan nehezményezték, hiszen így másfél órát kidobtak az ablakon az AMC miatt.

Persze ez nem olyan nagy tragédia, az ügy hírértéke is mindössze annyi, hogy egy hatalmas kampánnyal beharangozott sorozatot egy elvileg profi csatorna képtelen rendesen leadni. Túl nagy luxus ez manapság. Nem véletlenül tette fel a kérdést a Facebookon egy néző, hogy minek fizessen elő a csomagra, amelyben a csatornát nézheti, ha le is töltheti a részt az internetről? Úgy akkor nézi meg, amikor akarja, és senki sem szakítja félbe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »