Újabb késelés támadás Németországban

Újabb késelés támadás Németországban

Egy 27 éves afgán péntek este ismeretlen okokból leszúrt egy 23 éves férfit egy wolmirstedti lakóházban. Ezután céltalanul kóborolt a környéken, majd rátámadt egy EB-t ünneplő privát kerti buli résztvevőire. A 23 éves férfi azonnal meghalt a késelés következtében, a másik helyszínen a három áldozat – egy 50 éves nő, egy 56 éves férfi és egy 75 éves férfi – könnyebben megsérültek.

A feltételezett támadó ezután elmenekült a helyszínről. A kihívott rendőrök aztán a közvetlen szomszédságban bukkantak rá az afgán férfira, aki a beszámolók rátámadt két rendőrre, ők viszont lelőtték a férfit. A rendőrség közlése szerint a férfi később a kórházban belehalt a lőtt sebekbe.

Hírdetés

A rendőrség szerint egyelőre nincs jele vallási indíttatású bűncselekménynek vagy bármilyen más motivációnak. „Jelenleg a tanúk kihallgatása folyik, ami egy ilyen ügyben nagyon hosszadalmas lehet” – mondta egy szóvivőjük. Az elkövető nem került korábban a német biztonsági hatóságok látókörébe terrorista vagy szélsőséges tevékenységgel kapcsolatban.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »