Újabb keresztet tüntetett el a Lidl a muszlimokra való tekintettel

Újabb keresztet tüntetett el a Lidl a muszlimokra való tekintettel

A német szupermarket-lánc ezúttal egy olaszországi városka fotójáról tüntette el a kereszteket – írja a demokrata.hu a brit The Telegraph cikke alapján.

Nem is olyan régen nagy port kavart fel, amikor az áruházlánc görög termékein szereplő Santorini városának fotójáról retusálták ki az egyébként mindenki által jól ismert kereszteket. Most hasonló eset történt, ám ezúttal az észak-nyugat olaszországi Liguria tartomány Dolceacqua nevű városkájában található Sant’Antonio Abate templomról és annak templomtornyáról van szó.

A helyiek igen rossz néven vették, amikor a Lidl egyik közeli áruháza egy promócióhoz olyan fotót használt fel a városkáról, amelyen kiretusálták a katolikus templomon és templomtornyon található kereszteket, ráadásul állítólag azért, hogy azok ne sértsék a városba érkező muszlim migránsokat.

Hírdetés

Fulvio Gazzola, Dolceacqua polgármestere hivatalos panasszal fordult a Lidlhöz és fontolgatja, hogy jogi útra tereli az ügyet. A The Telegraph-nek küldött közleményében a Lidl elnézést kért “vásárlóiktól és Dolceacqua lakóitól”.

Forrás: demokrata.hu

The post Újabb keresztet tüntetett el a Lidl a muszlimokra való tekintettel appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »