Újabb képviselő hagyta ott a Fideszt Ózdon, többségben a Jobbik

Tovább bomlott az ózdi Fidesz, miután a szerdai képviselő-testületi ülésen Janiczak Dávid jobbikos polgármester felolvasta Vitális István fideszes képviselő beadványát, melyben bejelentette, hogy kilép a Fidesz-KDNP frakcióból, és a jövőben független képviselőként fog tevékenykedni.

Az Ózd.hu-n olvasható beszámoló szerint az ex-fideszessé váló képviselő azt mondta,

Hírdetés

„Aki figyeli az eseményeket, az tudhatja, hogy a közelmúltban feloszlatták a Fidesz ózdi szervezetét. Nemrégiben lezajlott egy folyamat, amelynek keretében be lehetett adni az új jelentkezési lapot. Én ezt megtettem, de a napokban választ kaptam Riz Gábor választókerületi elnöktől, nem támogatta a választókerületi tanács a felvételemet, azaz a továbbiakban nem vagyok tagja a Fidesznek. Ezért azt gondolom, hogy teljesen logikus lépés volt, hogy a Fidesz-KDNP frakciójának sem legyek a jövőben a tagja”.

Mint arról május közepén már beszámoltunk, belső ellentétek, személyes konfliktusok, morális válság, félelmek, ellentétek miatt oszlott fel a Fidesz ózdi szervezete, és az új csapatból sokak kimaradtak, például -ahogy Vitális esetében is láthatjuk- önkormányzati képviselők is.

Az újabb fideszes kilépés után a képviselő-testületben többségbe kerültek a jobbikosok, az új állás szerint a Jobbiknak 5, a Fidesz-KDNP-nek 4 képviselője van, további négyen függetlenek, és egyetlen MSZP-DK-s ember van az önkormányzatban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »