Újabb iráni hajó kötött ki Venezuelában

Újabb iráni hajó kötött ki Venezuelában

Az amerikai fenyegetőzés ellenére a venezuelai La Guaira kikötőjébe  futott be egy iráni teherhajó.

A Reuters hírügynökség szerint csütörtökön kötött ki Venezuelában az iráni Golsan nevű teherhajó, mely tavaly novemberben indult el Iránból.

A hajó az iráni Mosakhar Darya hajózási vállalat tulajdonában áll, azonban arról nincs információ, hogy a rakományával kapcsolatban nincs semmilyen információ.

Tavaly a Golsan nevű teherhajó már járt Venezuelában amikor is jelentős mennyiségű élelmiszert szállított az országban megnyitott első iráni szupermarket hálózatnak. Akkor a hajó visszafelé alumínium port szállított az Iráni Iszlám Köztársaságba.

Hírdetés

Venezuela és Irán tavaly szorosabbra fűzte kereskedelmi kapcsolatait és az Iszlám Köztársaság több tanker hajóval olajat szállított a gazdasági válsággal küzdő Venezuela számára. A dél-amerikai ország akkor arannyal fizettet Iránnak az olajért.

Venezuela ellen 2019-ben vetett ki szankciókat az amerikai rezsim. Akkor ugyanis megtiltották amerikai cégeknek és más szövetségesüknek számító országoknak, hogy venezuelai olajipari cégekkel kereskedjenek. Az Egyesült Államokat ugyanis rosszul érintette, hogy nem sikerült nekik a venezuelai kormány elleni puccs és nem sikerült megdönteniük Nicolas Maduro venezuelai elnök hatalmát.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »