Újabb ingatlanos átverés terjed Budapesten, ha nem figyel, több tízmillió forintja bánhatja

Újfajta csalás terjed Budapesten: az Index szerint a csalók ezúttal azokra utaznak, akik ingatlant szeretnének venni gyorsan és lehetőleg kevés pénzért. A képlet meglehetősen primitív, mégis működik: a történetbe egy kamu közjegyzőt is bevonnak, hogy még hitelesebbnek tűnjön az egész, és mire észbe kapunk, máris eltűnik 30-40 millió forint a számlánkról.

A csalók először is kinéznek maguknak egy ingatlant a város egy tetszőleges részén, majd különböző weboldalakon meghirdetik azt – általában jóval áron alul. A kikötésük „csupán” annyi, hogy a lakásért látatlanban kell fizetni, mivel a sztori szerint az áltulajdonos éppen külföldön tartózkodik, és annyian keresték már, hogy csak annak mutatja meg a lakást, aki a legtöbbet ajánlja az ingatlanért. A csalók egy közjegyzőn keresztül intézik az adásvételt – persze a közjegyző sem igazi, csak visszaél egy valódi közjegyző személyazonosságával, ami már önmagában is bűncselekmény.

Hírdetés

A csalók persze előbb-utóbb lebuknak, mivel akit eladóként vagy közjegyzőként tüntetnek fel, azt idővel az interneten fellelhető valódi elérhetőségein is keresni kezdik majd, így értesül arról, hogy visszaélnek személyazonosságával vagy ingatlanjának adataival. A valódi tulajdonos és a közjegyző általában a rendőrséghez fordul, a nyomozók pedig a csalók nyomába erednek. Az Index úgy tudja, hogy több írásos és személyes bejelentés is érkezett már ilyen ügyekkel kapcsolatban a különböző kerületi rendőrkapitányságokhoz.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »