Újabb inflációellenes csomagot fogadott el a kormány

Újabb inflációellenes csomagot fogadott el a kormány

A kormány újabb inflációellenes csomagot fogadott el és jelentett be szerdán délután. Több mint 150 ezer ember kap 100 eurós támogatást 15,6 millió euró értékben – derült ki Eduard Heger kormányfő, Igor Matovič pénzügyminiszter (mindketten OĽANO), Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter és Veronika Remišová beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes közös sajtótájékoztatójából.

“Ma a kormányülésen rendkívüli, célzott intézkedéseket fogadtunk el azok számára, akik a nyári, széles rétegeket érintő intézkedéscsomagból kimaradtak. Az inflációs támogatás, amelyet ma elfogadtunk a legkiszolgáltatottabb rétegeket érinti, és 15,6 millió euró értéket képviselő. Az összegből gyermekek, rokkantnyugdíjasok, árvák, segélyezésre szoruló háztartások és más csoportok részesülhetnek”

mondta Heger kormányfő.

Krajniak elmondta, hogy a nyáron foganatosított gyermekeknek szánt száz eurós családtámogatás kedvezményezettjeinek körét 23 650 fővel kiegészítik: olyan gyermekekről van szó, akik a támogatás kiosztása után születtek illetve fognak születni az év végéig.

Hírdetés

Ezen kívül 29 400 kisjövedelmű rokkantnyugdíjas is támogatásban részesül.

“A következő csoport, akit érint az intézkedés az árvasági támogatásban részesülő árvák. Az ő számuk nagyjából 1330. Ezen kívül ott van az a 14 283 segélyre szoruló háztartás, amelyek az inflációs támogatás első hulláma idején még nem voltak anyagi szükséghelyzetben”

mondta Krajniak.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »