Újabb három embert mentettek ki élve közel két hét után a romok alól – a ghánai válogatott focistának viszont nem volt szerencséje

Három ember, köztük egy gyerek került elő a romok alól 296 órával a Törökország déli és Szíria északi részét megrázó földrengés után – jelentette a TRT török állami televízió szombaton.

A felvételeken látható, ahogy a mentőcsapat tagjai hordágyon viszik a törmelékek alól kimentett férfit és nőt a készenlétben várakozó mentőautókhoz, miközben az orvosok már kezelésbe vették a kimentett gyereket.

Egyelőre nem tudni többet a túlélőkről, azonnal kórházba szállították őket.

Az AFAD török katasztrófavédelmi hatóság pénteki közleménye szerint több mint 40 ezer fős, helyi és külföldi alakulatokból álló csapat kutatja folyamatosan az összedőlt épületek törmelékeit túlélők után kutatva.

Christian Atsunak csak a holttestét találták meg

Hírdetés

Megtalálták a ghánai válogatott labdarúgó Christian Atsu holttestét egy épület romjai alatt, amely a Törökországot és Szíriát sújtó földrengésekben omlott össze.

Az első hírek még arról szóltak egy nappal a szerencsétlenség után, hogy a Hatayspor 31 esztendős szélsőjét kimentették a romok alól, később azonban ezt a klub cáfolta, ügynöke pedig szombaton bejelentette: Atsu holttestét találták meg hajdani lakóhelyének maradványai között.

Atsu 65-ször lépett pályára a ghánai válogatottban, ott volt a 2014-es brazíliai világbajnokságon és tagja volt egy évre rá az Afrikai Nemzetek Kupáján döntőig jutott nemzeti csapatnak. Pályafutása során volt a Chelsea játékosa is, a Hataysporhoz szeptemberben szerződött. Atsu az eredeti tervek szerint órákkal a február 6-i földrengéssorozat előtt elrepült volna a dél-törökországi Antakya városából, ám végül úgy döntött, ott marad, miután egy nappal korábban a hajrára csereként beállva győztes gólt szerzett a Kasimpasa elleni bajnokin.

"Nincsenek szavak, amelyek leírnák a szomorúságunkat" – írta közösségi oldalán a Hatayspor. Az együttes – a Gazianteppel együtt – visszalépett a bajnokságtól, a sportigazgató Taner Savut hollétéről továbbra sincs információ, ő ugyanabban a 12 emeletet épületben lakott, ahol Astu is.

A 7,8-as erősségű földrengés áldozatainak száma szombaton átlépte a 45 ezret, noha a szíriai halálozások száma néhány napja 5800 körül stagnál. A sebesültek száma meghaladja a százezer főt; Törökországban mintegy 264 ezer lakás vált a földdel egyenlővé.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »