Újabb hangfelvétel Kövér beismeréséről: csak azt csináljuk, amit Gyurcsányék – a pártosított köztévé esetében is

Újabb hangfelvétel Kövér beismeréséről: csak azt csináljuk, amit Gyurcsányék – a pártosított köztévé esetében is

Kövér László házelnök nem csak arról beszélt a Reflektor blog által nyilvánosságra hozott, 2017 januárjában készült felvételen, hogy a Fidesz bűvészkedett a választási körzetek átszabásával, de azt is elismerte, hogy a kormány által kialakított közmédia meg sem próbál megfelelni a kiegyensúlyozott tájékoztatásnak. Kövér László beismeri, hogy egyenlőségjelet lehet tenni a szocialista kormányok alatt lévő Napkelte elfogultsága és a jelenlegi M1 hangvétele között – írja az újabb hangfelvétel-részletet közzétevő blog.

Emlékeztetnek: Kövér László ellenzéki korában még morális pallosként őrködött a tisztességes és demokratikus média fölött, időről-időre erkölcsi iránymutatásokat is megosztott ennek kapcsán. 2005-ben a Napkeltéről így szedte le a keresztvizet:

Ugyanis az az álláspontom, hogy csak azért, mert kiszorított helyzetben vagyunk a médiában, nem szabad mindenhová elmenni. Nem szabad minden mikrofon elé odaállni, nem szabad minden újságíróval szóba állni. Mert van egy szint, amely alá nem szabad süllyedni, különben az ember a saját magával szemben folyó aljas manipulációs játékok puszta eszközévé válik. Legitimál olyanokat, akiknek semmi keresnivalójuk nem lenne egy valóban demokratikus médiában, és segít megteremteni azt a félrevezető látszatot, hogy egyes orgánumok és képviselőik kiegyensúlyozottan és tárgyszerűen tájékoztatnak.

Hírdetés

Kormányra kerülve 180 fokos fordulatot vett Kövér László véleménye, szűk körben elmondott szavai azt mutatják, hogy elengedte korábbi erkölcsi aggályait.

Kérdező: Azt mondta, hogy semmit sem tettek a választójog és a média kapcsán, amit az előzőek ne tettek volna meg – de aki, azokat is gazemberségnek gondolta, az gondolhatja ezeket is? Tehát, aki mondjuk a Napkeltét annak gondolta, az gondolhatja a mostani M1-et annak?

Kövér: Persze! … [nem kivehető – talán: „jól látja”] Én annyiban… próbálom, tudom kivágni magam a nehéz helyzetemből … [közönség nevet, nem kivehető] zavaros és csapdajellegű kérdés volt … hogy … igen, hát ööö … különben … hogy mondjam … Megbarátkoztam azzal a helyzettel, hogy úgy tűnik, az élet meg a politika, az már csak ilyen. Nem én találtam ki a játékszabályokat, ezt korábban talán már mondtam. Tehát nem én alakítottam ki a játékszabályokat.”

Alább hallgatható meg a felvétel:

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/400026339&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »