Újabb halálos végű cápatámadás történt Új-Kaledóniában

Újabb halálos kimenetelű cápatámadás történt a dél-csendes-óceáni Új-Kaledóniában: a ragadozó vasárnap támadt rá egy víz alatt halászó férfire.

A férfi a francia tengerentúli terület északi csücskénél, egy elszigetelt szigeten fekvő, Poum nevű település partjaitól 500 méternyire halászott, amikor a cápa rátámadt. Egy családtagja megpróbált segítséget nyújtani neki, de nem járt sikerrel – közölte a helyi csendőrség.

Új-Kaledóniában az év eleje óta ez a második halálos kimenetelű cápatámadás.

Hírdetés

Februárban egy 59 éves ausztrál turista halt meg a felkapott nouméai Chateau-Royal strand közelében, ahol néhány héttel korábban egy fürdőző nőt sebesített meg súlyosan egy nagy méretű cápa.

A szokatlanul súlyos és a főváros szívében történő támadások megdöbbentették a közvéleményt, és a helyi hatóságok drasztikus korlátozásokat vezettek be: gyakorlatilag betiltották a fürdőzést Noumeában, leszámítva egy védőhálóval ellátott, 200-szor 20 méteres területet.

A természetvédő szervezetek, közöttük a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) által bírált cápavadászatot azóta minden hónapban megtartják. Február eleje óta 82 állatot öltek le.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »