Újabb halálos tűzeset történt Kárpátalján

Újabb halálos tűzeset történt Kárpátalján

Kárpátalján a hét eleje óta a sürgősségi mentőszolgálathoz már három bejelentés érkezett az emberek halálát okozó tűzesetekről.

A tűzesetekben történt halálesetek számának növekedése miatt a sürgősségi mentőszolgálat munkatársai arra kérik az állampolgárokat, hogy biztonságosan használják a melegítő készülékeket.

Szeptember 23-án reggel a rahói járási Vidráspatak (Видричка) településen tűz ütött ki egy magánház területén található nyári konyhában.

A tűz oltása során a lánglovagok a 64 éves tulajdonos holttestére bukkantak.

Hírdetés

A tűzben elhunytak számának hirtelen növekedése a lehűlés miatt következik be, mivel a polgárok különböző módon kezdték befűteni lakóhelyüket. A mentősök ezért arra buzdítják a polgárokat, hogy az őszi-téli fűtési szezonban vigyázzanak saját biztonságukra, és kövessék a szakértők ajánlásait.

A kályhafűtés használatakor folyamatosan ellenőrizze annak üzemképességét, tisztítsa meg a kéményeket, és semmi esetre se használja a hibás vagy megrongált kályhát.

Elektromos fűtőberendezések használatakor kerülje a hálózat túlterhelését sok készülék egyidejű bekapcsolásával, ne hagyja éjjel bekapcsolva a fűtőtesteket,

ne tegyen rájuk semmit száradni – olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának honlapján.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »