Újabb gyomros Cameronnak

Újabb gyomros Cameronnak

David Cameron egyre impozánsabb belső ellenzékkel kell, hogy számoljon a kilépési referendum kapcsán. Nem elég, hogy az EU-szkeptikus erőknek sikerült egy pártpolitikán túlmutató együttműködést létrehozniuk, a toryk sem egységesek a kérdésben. London polgármestere után most egykori pártbéli elődjével, Michael Howarddal is szembe kell néznie.

Howard személyében újabb konzervatív képviselő, ráadásul korábbi pártelnök erősíti a kilépés mellett kampányoló erők táborát. A veterán politikus ráadásul nem finomkodott utódjával, és kijelentette, szerinte a kormányfő újratárgyalási kísérletei kudarcot vallottak.

A helyzet pikantériáját az is adja, hogy a ’90-es években az ifjú Cameron még a vlt pártelnök odaadó hívének és bizalmas tanácsadójának számított, így mentora „dezertálása” különösen fájó pont lehet számára.

Az Express úgy tudja, az idős politikust is megviseli, hogy egykori pártfogoltját kell támadnia, de mint fogalmazott, a távozás Nagy-Britannia érdeke, ami felülírhat 25 év barátságot.

Hírdetés

Howard szerint az Unió arrogáns vezetőit sokkterápiával kell rávenni, hogy komolyan vegyék Angliát.

„Maga az a tény, hogy Nagy-Britannia szuverén országként is képes lenne létezni – hiszen miénk a világ ötödik legerősebb gazdasága, Európa legjelentősebb katonai ereje, és a legbiztosabb alapokon nyugvó állami szektora – az EU nagyon is értékes tagjaivá tesz minket”

– nyilatkozta.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »