Újabb gyilkos játék terjed az interneten

Újabb gyilkos játék terjed az interneten

A Kék Bálna után most a Doki Doki Literature Club nevű online játékkal foglalkozik Nagy-Britannia, mert elképzelhető, hogy egy 15 éves fiú emiatt ölte meg magát.

A Doki Doki Literature Club egy ingyen elérhető online játék, amelyben a játékosoknak az iskolai könyvtárklubba kell bejutniuk, és ehhez több döntést kell meghozniuk. Nem hangzik ijesztően, ugye? Első ránézésre még cuki is a játék, csakhogy már a belépéskor kiderül, hogy nem ajánlják gyerekeknek és olyanoknak, akik nem bírják a durva dolgokat.

A 15 éves Ben Walmsley is játszott ezzel a játékkal, később holtan találták radcliffe-i otthonában. Öngyilkos lett. Szülei szerint a játék miatt.

Hírdetés

A Doki Doki Literature Club játékban ugyanis valóban vannak olyan képek, amelyeken a karakterek öngyilkosok lesznek vagy egymás ellen fordulnak. Mivel Ben az elmúlt időben szinte együtt élt a játékkal, 49 éves apja arra gyanakszik, hogy ez a megszállottság vezetett el ahhoz, hogy ő maga is megölje saját magát – olvasható a Mirrorban.

 

Nem ez az első öngyilkosságra ösztönző játék. Tavaly nagy port kavart a Kék Bálna, amelynek 2017 márciusáig óvatos becslések szerint világszerte 130 halálos áldozata volt.

Ez egy mentorok vezényletével működő csapatjáték, amelyben mindenkinek azt kell tennie, amit mondanak neki. Ha az a feladatat, hogy tartsa vissza a lélegzetét vagy akassza fel magát, akkor is. Mindent, gondolkodás nélkül.

(Origo)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »