Újabb gyanúsított a baloldali korrupciós botrányban – a zsidó naná, hogy Izraelbe szökött…

Újabb személyt gyanúsít vesztegetéssel a 2-es és 4-es metróvonalra 2006-ban beszerzett, francia Alstom-metrókocsik ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség. A Gyurcsány–Demszky korszak legnagyobb korrupciós ügyének gyanúsítottai között – mint arról a PestiSrácok.hu beszámolt – továbbra sincs közszereplő

Már négy embert gyanúsít vesztegetéssel az Alstom-metrókocsik beszerzésének ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Az ügy legújabb terheltjét néhány hete hallgatták ki gyanúsítottként, és – mint azt Kovács Katalin, a főügyészség helyettes szóvivője a PestiSrácok.hu érdeklődésére közölte – társaihoz hasonlóan, szabadlábon védekezik – írta a Magyar Idők.

Hírdetés

2016 óta nyomoznak

A nyomozó hatóság tájékoztatása szerint a metrókorrupciós ügy eddigi gyanúsítottjai között nincs közszereplő, egy lehetséges gyanúsított – Terner Géza – ellen pedig nemzetközi körözés és elfogatóparancs van érvényben.
A férfi a hatóságok tudomása szerint Izraelbe szökött, s kiadatása a zsidó állam jogszabályai miatt reménytelennek tűnik.

Az Alstom-ügy kapcsán a KNYF az Európai Csalás Elleni Hivatal büntetőjogi ajánlását megelőzőleg már több személyt gyanúsítottként hallgatott ki 2016 októberében. A Legfőbb Ügyészség által 2016. szeptember 16-án a KNYF hatáskörébe utalt bűnügyben vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »