Újabb fotón az isztambuli merénylő

Újabb fotón az isztambuli merénylő

A szombati isztambuli merénylettel kapcsolatban, az egymást követő rajtaütések és akciók során a török rendőrség 12 embert tartóztatott le, miközben óriási hajtóvadászat indult a feltételezett támadó ellen, aki 39 emberrel végzett szilveszteréjjelén az isztambuli Reina klubban – írja a BBC. 

A helyszínen ujjlenyomatokat is találtak, ugyanakkor a támadó kinézetéről is volt valamennyi információjuk – közölte Numan Kurtulmusz török miniszterelnök-helyettes. A török különleges erők helikopterrel támogatott akciójában nyolc embert vettek őrizetbe, később pedig még négy személyt fogtak el, de Kurtulmusz elmondta: a támadó nincs közöttük, még szabadlábon van.

Hírdetés

Eközben a török hatóságok kiadtak két olyan képet is, amely minden bizonnyal az elkövetőt ábrázolja. A helyi média rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a férfi valószínű, hogy Üzbegisztánból vagy Kirgizisztánból való.

A fegyveres támadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

Miután a merénylő taxival megérkezett a helyszínre, előbb a szórakozóhely előtt álló rendőrt és egy civilt lőtt le, majd berontott a Boszporusz partján lévő éjszakai klubba, és automata fegyverével vaktában tüzet nyitott. A támadás pillanatában hét-nyolcszáz ember, török és külföldi fiatal mulatott a diszkóban. Azonnal kitört a pánik, az emberek egymást taposva menekültek, volt, aki a tenger vizébe vetette magát.

Az Anadolu török hírügynökség jelentése szerint a külföldi áldozatok között szaúd-arábiai, marokkói, líbiai és libanoni állampolgárok is vannak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »