Újabb fordulat az autósok elől elzárt magyar-osztrák határ ügyében

Újabb fordulat az autósok elől elzárt magyar-osztrák határ ügyében

Egy magyar nő hivatalos panaszt emelt a somfalvi határnál épülő gyalogos zóna ellen. Erről tájékoztatta levélben az ombudsmani hivatal Schattendorf polgármesterét.

Somfalva március 1-je óta autóval megközelíthetetlen Magyarország felől. A határra vezető egyetlen utat a falu döntése alapján gyalogos zónává alakítják, és később is csak külön engedéllyel, a somfalviak és a magyar ágfalviak hajthatnak át rajta autóval. Az engedély két évre 160 euróba kerül majd, és a somfalvi kereskedőknél, szolgáltatóknál levásárolható lesz. Erről korábban az Infostarton is részletesen beszámoltunk.

A somfalvi intézkedésekkel kapcsolatban egy magyar nő Gaby Schwarz ombudsman irodájához fordult, mert szerinte az ügyben sérül az egyenlő bánásmód elve. A panaszos, aki maga is a magyarországi ingázók közé tartozik, azt kifogásolja, hogy csak a somfalvi és ágfalvi lakosok kérhetnek áthajtási engedélyt. Velük szemben hátrányos helyzetbe kerülnek azok a magyarok, akik naponta dolgozni járnak Ausztriába – áll a beadványban, amelyet az autoszektor.hu vett észre.

Hírdetés

„Nem találok szavakat, amiért egy ÖVP-s ombudsman a burgenlandi községek közlekedésbiztonsági érdekei ellenében foglal állást“ – így reagált Thomas Hoffmann az ombudsmani hivatal levelére a volksgruppen.ORF.at irása szerint.

Az ombudsman irodája ugyanis arra szólította fel Somfalva polgármesterét, hogy nyilatkozzon a vádakkal kapcsolatban.

Nyitókép: google.maps

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »