Újabb fideszes ukáz: Büszke hangulat uralkodjon!

Újabb fideszes ukáz: Büszke hangulat uralkodjon!

„Nagyon fontos feladat! Azonnali elvégzésre, ne várjatok vele estig!” Ez az utasítás érkezett nemrég a fideszes képviselők postaládájába a pártközpontból. A szigorú ukáz arról szól, miként kell beszámolniuk a politikusoknak arról, ha összegyűlt a választási jelöltállításhoz szükséges számú aláírás.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum nem más, mint egy újabb példa, amely arra utal, hogy a kormánypárt egyáltalán nem bízik meg saját politikusaiban, és semmilyen önállóságot nem enged nekik, ha a közelgő országgyűlési választásról van szó.

Érdekes, hogy miközben hivatalosan csak hétfőn kezdődött meg az országgyűlési választáson való induláshoz szükséges szignók gyűjtése, már aznap el kellett dicsekedniük a képviselőknek, ha sikerült elegendő ajánlást szerezniük. A párt utasítása szerint amikor a politikai munkatárs vagy a választókerületi elnök jelzi, akkor az érintetteknek mihamarabb bejegyzést kell készíteniük a képviselőjelölt Facebook-oldalára arról, hogy megvan, és leadták az ötszáz vagy több aláírást.

„Vizuális eleme lehet a bejegyzésnek egy kép a képviselőjelöltről, amint gyűjti vagy tartja az aláírásokat, vagy mellette áll csapatával, vagy hogy épp leadja (büszke hangulat uralkodjon a képen)” – állt az iránymutatásban. Ezenfelül arra is utasították a politikusokat, hogy a mellékelt szövegben számoljanak be arról is, milyen gyorsan gyűlt össze az aláírás.

A feladatot több fideszes politikus már sikeresen teljesítette is. Például a párt ökleként ismert Németh Szilárd, aki aktivistái körében készült fényképpel tudatta közösségi oldalán, hogy leadta a megkövetelt ötszáz aláírás többszörösét. A politikus ráadásul túl is teljesítette a pártközpont elvárásait, ugyanis egy Orbán Viktor miniszterelnökről készült, nagy méretű fénykép előtt pózolt.

Hírdetés

http://mno.hu/

Hollik István KDNP-s képviselő – aki Rogán Antal helyett az V. kerületben indul – videofelvétel közzétételével teljesítette a fideszes házi feladatot. Ezen az látszik, amint a politikus jelzi a helyi választási iroda munkatársának, hogy 2426 aláírást hozott. – Jézus atyaúristen, gratulálok! – hangzott a válasz az ügyintézőtől.

Tállai András államtitkárt pedig éppen a parlamentben érte hétfőn az örömhír, hogy összegyűlt a megfelelő számú aláírás. Szerencsére ő sem egyedül ácsorgott a Facebook-oldalára posztolt fényképen, ugyanis szokásához híven aznap is választókerületének egyik városából, Mezőkövesdről érkezett polgárokat kalauzolt a Parlamentben. Tegnap este pedig Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója videoüzenetben már arról számolt be, hogy a Fidesz minden körzetben összegyűjtötte a szükséges számú aláírást.

Nem ez az első eset, hogy a kormánypárt mindenáron igyekszik egységesíteni a képviselők kommunikációját. Mint arról beszámoltunk, a Fidesz számára kínos ügyekben is sorvezetőhöz kellett tartaniuk magukat a képviselőknek. Legutóbb az Orbán Viktor vejének volt cégével kapcsolatos OLAF-jelentés okozta botránnyal összefüggésben adott ki a párt útmutatást. Ezt Gulyás Gergely frakcióvezető küldte körbe, aki egyebek közt arra kérte a fideszeseket, hogy az uniós dokumentumban foglaltakat brüsszeli kampányjelentésnek minősítsék. De emlékezetes az is, amikor a titokban befogadott menekültek kapcsán egymásnak adva a kilincset „sorosoztak” a fideszesek.

http://mno.hu/

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.21.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »