Újabb fideszes belső utasítás: Soros György letiltva

A képviselők Facebook-felületeire semmilyen negatív, lejárató és Sorossal kapcsolatos anyag nem rakható ki – ezt a rövid és tömör, ám annál világosabb utasítást adta kedden politikusainak a Fidesz pártközpontja. A lapunk birtokába jutott ukáz újabb bizonyítéka annak: a csúfos hódmezővásárhelyi kudarc után a kormánypárt kénytelen igen gyorsan áthangolni az eddig főként a 87 éves milliárdos ellen való uszításra épülő kommunikációját.

Ez pedig igencsak jókora fordulat ahhoz képest, hogy nemrég még a párt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs arról küldött sorvezetőt a képviselőknek: a „Soros zsebében” lévő ellenzéki politikusokat emlegessék, ha a kormány által tavaly szép csendben befogadott 1300 menekültről kapnak kérdést.

Aki tegnap reggel végignézte a kormánypárti sajtót, már annak is feltűnhetett: szinte varázsütésre elillant belőle Soros György neve. Csak régebbi, még a vasárnapi hódmezővásárhelyi választás előtt született cikkekben vagy egy-két külföldi, főleg amerikai hírben bukkant fel a név, de már szó sem volt Soros-szervezetekről.

Az ATV.hu is arról értesült, hogy a „sorosozásból” várhatóan visszavesz a Fidesz.

Hírdetés

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Ugyanis ez helyi szinten nem elég erős üzenet önmagában még akkor sem, ha a legelkötelezettebb Fidesz-szavazók körében fenn lehet vele a „magas hőfokot” tartani. A száznyolcvan fokos irányváltást már előkészítette, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Echo Tv-n futó Sajtóklub című műsorban több kormánypárti újságíró is arról beszélt, túl sokat sorosozik a Fidesz. – Azt hiszem, hogy abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást – mondta Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, aki egyébként korábban élen járt annak sulykolásában, hogy az országra a legnagyobb veszélyt az amerikai–magyar származású milliárdos jelenti. Bár úgy vélte, ez „jópofa”, de „a magyar társadalom ennél intelligensebb”. Hasonló álláspontot képviselt Bayer Zsolt kormánypárti publicista is, aki szerint „csak Sorossal és migránssal nem fogjuk tudni elmagyarázni még a sajátjainknak se, hogy igazából miről van szó”.

Korábban egyébként még a kormányközeli Magyar Idők is arról kérdezte Gulyás Gergelyt, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy Soros megállításánál van-e „árnyaltabb” üzenete a kormánypártoknak a szavazók számára. Gulyás erre úgy válaszolt: a tét a polgári Magyarország, amely egyszerre jelenti a békés fejlődés és építkezés folytatását, valamint a biztonság fenntartását az európai bevándorlási válság közepette.

Ám attól függetlenül, hogy a Fidesz mostantól helyi jelöltjeik esetén igyekszik nem csak a lejáratásra építeni, úgy tűnik, a párt azért nem fog teljesen felhagyni Soros György emlegetésével. Például még kedd délután is arról adtak ki közleményt az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjével kapcsolatban: „Karácsony Gergely Soros György embere, aki ha tehetné, a migránsokat is a magyar emberekkel tartatná el.”

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.28.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »