Újabb feljelentés Orbán Viktor ellen

Újabb feljelentés Orbán Viktor ellen

Szabó Tímea (Párbeszéd) írásban kérdezte arról a legfőbb ügyészt, hogy indít-e nyomozást Orbán Viktor repülőútjai ügyében. Polt Péter a magyarázkodás helyett csak annyit válaszolt, a kérdést feljelentésként értékelve elbírálásra a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbította.

Emlékezetes, a Jobbik is feljelentette a miniszterelnököt hivatali vesztegetés és annak elfogadása miatt, és ebben az ügyben is vizsgálódik már az ügyészség.

A krónikához tartozik, hogy a jobbikos Pintér Tamás legutóbb írásban is érdeklődött Orbán Viktornál az alábbi 3 kérdéssel:

 • Az elmúlt 8 évben milyen egyéb ilyen eltitkolt ajándék utazása volt és ezeket kik finanszírozták?
 • Hányszor használta azt a luxus magángépet, melyet az oroszországi és a bulgáriai utazásai során is használt már?
 • Havasi Bertalan kijelentése után fenntartja-e még azt, hogy az oroszországi futball világbajnokságra az utazása költségeit saját maga fizette?
 • Hírdetés

  Sajnálatos módon, a kérdéseire nem a miniszterelnök, hanem Dömötör Csaba válaszolt. A propaganda-államtitkár szerint

  “a miniszterelnök minden, a vagyonnyilatkozatával kapcsolatos törvényi kötelezettségnek maradéktalanul eleget tesz. A vonatkozó kérdésre a parlamentben és szóvivője útján választ adott.”

  Eszerint muszáj beérnünk Orbán Viktor szavaival:

  “Gratulálok, hogy felfedezte a spanyolviaszt. Harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni.”

  (Címlap- és borítókép: Orbán Viktor – fotó: Béli Balázs / Alfahír)


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »